Αυτοαξιολόγηση στοματικής υγείας
οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που κρίνουν ως «καλή» την κατάσταση της υγείας τους είναι κατά σειρά της Αθήνας (46,4%), της Καστοριάς (40,7%) και της Θεσσαλονίκης (39,4%).
Οι ερωτήσεις ζητούσαν από τον ερωτώμενο είτε να κρίνει την κατάσταση της στοματικής του υγείας, είτε να ανακαλέσει στη μνήμη του γεγονότα σχετικά με τη δική του συμπεριφορά και πρακτική σε θέματα στοματικής υγείας (π.χ. εάν έχει πάει ποτέ σε οδοντίατρο, για πιο λόγο πήγε, εάν βουρτσίζει τα δόντια του και πόσο συχνά, κλπ). Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση και σχολιασμός των στοιχείων από τα ερωτηματολόγια.
Συνολικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων έκρινε ότι η κατάσταση της στοματικής του υγείας είναι είτε «καλή» (ποσοστό 37,1%), είτε «μέτρια» 50,6% (Σχήμα 22). Ένα ποσοστό 12,3% δήλωσε ότι η κατάστασή της στοματικής του υγείας είναι «κακή». Βέβαια τα νούμερα διαφοροποιούνται ανά περιοχή, κατηγορία πληθυσμού, ηλικιακή ομάδα, φύλο, επίπεδο εκπαίδευσης κλπ. Για παράδειγμα οι περιοχές της Νάξου, Κεφαλληνίας και Έβρου εμφάνισαν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων, που κρίνουν την κατάσταση της στοματικής τους υγείας ως «κακή». Τα σχετικά ποσοστά είναι για την Νάξο 18,8%, για την Κεφαλονιά 15,9% και για τον Έβρο 13,1%. Αντίθετα, οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που κρίνουν ως «καλή» την κατάσταση της υγείας τους είναι κατά σειρά της Αθήνας (46,4%), της Καστοριάς (40,7%) και της Θεσσαλονίκης (39,4%). Από τη ανάλυση των στοιχείων προκύπτει στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης της στοματικής υγείας των ατόμων όπως τα ίδια την κρίνουν και των δεικτών στοματικής τους υγείας, όπως αυτά καταγράφηκαν από την κλινική εξέταση.
health.in.gr
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής
- Οδύσσεια: Εισπράξεις 124,5 εκατ. δολαρίων το Σαββατοκύριακο σε ΗΠΑ και Καναδά
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)
- Ιράν: Σειρήνες συναγερμού ενεργοποιήθηκαν στο Μπαχρέιν
