Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο πρώην υπουργός αρνείται τις κατηγορίες και επισημαίνει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Επιπλέον ζητά να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την προμήθεια των υποβρυχίων.

Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο πρώην υπουργός, που βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αρνείται τις κατηγορίες και επισημαίνει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας στην Ευελπίδων.

Οι δικηγόροι του έθεσαν σειρά ζητημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Κατέθεσαν ακόμη αίτημα για νέα προθεσμία απολογίας που απορρίφτηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Στον ανακριτή ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και ζητά μάλιστα να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του.

Σχετικά με τις προμήθειες για τα αντιπυραυλικά συστήματα ΤΟR M1 επιφυλάσσεται να απαντήσει σε άλλη χρονική στιγμή λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απέδωσε σε σύμπτωση την εμπλοκή είτε συγγενικού του προσώπου είτε της λογίστριάς του στις υπεράκτιες εταιρίες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών. Ακόμη, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών όπως θεωρούν οι εισαγγελείς στο πόρισμα που συνέταξαν για την υπόθεση.

Η απολογία ολοκληρώθηκε πριν από τις 18:00. Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου πρώην υπουργού τις οποίες θεώρησαν «μη ικανοποιητικές».

Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου.

Λόγω της αργίας θα κρατηθεί και σήμερα, Δευτέρα, στη ΓΑΔΑ (όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του την Μ.Τετάρτη) για να οδηγηθεί την Τρίτη στη φυλακή.

Την Τρίτη πρόκειται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του πρώην υπουργού. Ένας τέταρτος συγκατηγορούμενος ήδη απολογήθηκε και είναι προσωρινά κρατούμενος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024