Η Ελλάδα θα χρειασθεί νέα βοήθεια εκτιμά η UBS και δεν αποκλείει έξοδο από το ευρώ
Πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα» εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, γεγονός το οποίο εκτιμά ότι θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες χώρες.
Πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα» εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, γεγονός το οποίο εκτιμά ότι θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες χώρες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Χέφερτ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά θα επιστρέψει σε έξι έως δεκαοκτώ μήνες, λόγω τόσο της μεγάλης διαφοράς στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ Βορρά και Νότου όσο και της απουσίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.
Το στέλεχος της ελβετικής τράπεζας θεωρεί βέβαιο ότι μετά το 2014 θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή, εξηγεί ότι θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμμία αξία.
Η έξοδος, όμως, της χώρας από το ευρώ, επισήμανε, θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και τότε θα ετίθετο το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος;», γεγονός το οποίο θα προκαλούσε τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία.
«Η Πορτογαλία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ. Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία», τονίζει ο κ. Χέφερτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Ξεκίνησε η διαδικασία στους Εργατικούς για τη διαδοχή Στάρμερ – Μόνος υποψήφιος ο Άντι Μπέρναμ
- Νατάσσα Μποφίλιου – «Όλα Τέλεια»: Το βίντεο για το νέο της τραγούδι
- Η συνάντηση της κινέζας μεταφράστριας στη Νίκαια πριν την εξαφάνιση της – Τι λένε οι κινέζοι ιδιοκτήτες του βενζινάδικου
- Από την Αρμάνι στη Φενέρμπαχτσε ο Σέιβον Σιλντς
- Είναι πράγματι τα F-35 το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας – Αθήνας;
- Αίγιο: Οι αντικρουόμενες μαρτυρίες για τη διπλή δολοφονία – Νέα στοιχεία «δίνουν» τα τραύματα της 54χρονης

