Γραφική πόλη με παραδοσιακό χρώμα, η Ναύπακτος παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση χάρη στο βενετσιάνικο κάστρο με την ωραία θέα, το μεσαιωνικό λιμάνι με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, τα διατηρητέα κτίρια και τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα καφέ και τα εστιατόριά της.

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου (στο στόμιο του Πατραϊκού κόλπου, στις 7 Οκτωβρίου του 1571) αποτέλεσε το πιο σημαντικό ορόσημο της μακραίωνης ιστορικής διαδρομής της πόλης, που επί Φραγκοκρατίας έλαβε την ονομασία Λεπάντο.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:
  

Το κάστρο της Ναυπάκτου

Οι οχυρώσεις παρουσιάζουν διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις, από την αρχαιότητα έως την Τουρκοκρατία. Στο χώρο του κάστρου θα δείτε, μεταξύ άλλων, την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, το ρολόι-κωδωνοστάσιο και τα ερείπια οθωμανικού λουτρού.
  

Το λιμάνι της Ναυπάκτου

Στο λιμάνι της Ναυπάκτου θα δείτε τον ανδριάντα του Ανεμογιάννη, πυρπολητή που φονεύθηκε από τους Τούρκους στη Ναύπακτο το 1821, τον ανδριάντα του διάσημου ισπανού πεζογράφου Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έλαβε μέρος στη ναυμαχία της Ναυπάκτου, και το Φετιχιέ τζαμί.

Ο πύργος Μπότσαρη
Στο αρχοντικό, που αποτέλεσε την έδρα του εκάστοτε διοικητή της πόλης, φιλοξενούνται καλλιτεχνικές εκθέσεις και η μόνιμη έκθεση της ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη, δωρεά του μεγάλου ευεργέτη της Ναυπάκτου Δημητρίου Παπαχαραλάμπους (1895-1961), περιλαμβάνει σημαντικές συλλογές, δεκάδες χιλιάδες τόμους, περιοδικά κ.ά.
 

Το Μουσείο Φαρμάκη

Στο Μουσείο Φαρμάκη – Ιερού Αγώνος 1821 εκτίθενται όπλα, σπαθιά, έγγραφα της Επανάστασης, γκραβούρες, πίνακες, εικόνες κ.ά.

Με ορμητήριο τη Ναύπακτο, οι λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορούν να επισκεφθούν το Χάνι Μπανιά, σε απόσταση 16 χλμ ΒΔ.

Στην περιοχή με το όμορφο φυσικό περιβάλλον δραστηριοποιούνται η Ελληνική Ομοσπονδία Κανό – Καγιάκ και εταιρείες που διοργανώνουν δραστηριότητες (ράφτινγκ, καγιάκ, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, ιππασία, τοξοβολία κ.ά.) στην περιοχή του ποταμού Εύηνου.

Τους επισκέπτες της περιοχής υποδέχονται διεθνές προπονητικό κέντρο κανό – καγιάκ – σλάλομ,
παραδοσιακές ταβέρνες και τουριστικά καταλύματα.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη Ναύπακτο, αλλά και για ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr