Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, μετά την απόρριψη της τροπολογίας Μπαμπινιώτη
Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για σήμερα, Μ.Τρίτη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.
Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για σήμερα, Μ.Τρίτη, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.
Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, όπως λένε οι πρυτάνεις, είναι έντονα, ενώ ήδη πολλοί απ’ αυτούς έχουν δηλώσει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου κ.λπ.
Εξ αιτίας της έκτακτης συνόδου, πάντως, αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής που θα προτείνει βελτιώσεις στον νόμο για τα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου. Πάντως, το διάστημα που έχει στη διάθεσή της για να προτείνει βελτιώσεις στο νόμο είναι μέχρι 15 Μαΐου.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων