
Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, μετά την απόρριψη της τροπολογίας Μπαμπινιώτη
Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για σήμερα, Μ.Τρίτη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.
Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για σήμερα, Μ.Τρίτη, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.
Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, όπως λένε οι πρυτάνεις, είναι έντονα, ενώ ήδη πολλοί απ’ αυτούς έχουν δηλώσει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου κ.λπ.
Εξ αιτίας της έκτακτης συνόδου, πάντως, αναβλήθηκε και η συνεδρίαση της διευρυμένης επιτροπής που θα προτείνει βελτιώσεις στον νόμο για τα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει στις 23 Απριλίου. Πάντως, το διάστημα που έχει στη διάθεσή της για να προτείνει βελτιώσεις στο νόμο είναι μέχρι 15 Μαΐου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442