Επαναφορά διατάξεων για διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά ζητούν καταναλωτικές οργανώσεις
Ενώσεις καταναλωτών διαμαρτύρονται με κοινή ανακοίνωσή τους για την απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας των διατάξεων για την ιδιωτική ασφάλιση και απειλούν με μποϋκοτάζ εάν «δεν διασφαλιστεί η προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας».
Ενώσεις καταναλωτών διαμαρτύρονται με κοινή ανακοίνωσή τους για την απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας των διατάξεων για την ιδιωτική ασφάλιση και απειλούν με μποϋκοτάζ εάν «δεν διασφαλιστεί η προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας».
Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις «θα καλέσουν τους καταναλωτές να μη συνάπτουν καμία νέα ασφάλιση ζωής και ασθενείας όσο κρατάει η αδιαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά» και ζητούν την άμεση ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις για την ασφαλιστική αγορά «παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι αποδυναμωμένες σε σχέση με το σχέδιο νόμου που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση».
Οι οργανώσεις σημειώνουν ότι αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την προστασία των ασφαλισμένων από πρακτικές αδιαφάνειας, καλλιέργειας ανακριβών εντυπώσεων, εκμετάλλευσης της αδυναμίας των καταναλωτών και αιφνιδιασμού τους με υπέρμετρες και αλόγιστες αυξήσεις κατά τη διάρκεια των συμβάσεων, και ιδίως στις νοσοκομειακές ασφαλίσεις.
Έτσι, οι ενώσεις καλούν τους καταναλωτές, εάν δεν κατατεθεί και ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, να μη συνάψουν και να μην αγοράσουν καμία ασφάλιση ζωής μέχρι να εισαχθούν διατάξεις που καθιερώνουν την διαφάνεια στη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης και να μην αγοράσουν και να μη συνάψουν καμία νοσοκομειακή ασφάλιση εφόσον δεν υπάρχει σαφής και ρητή δέσμευση ότι η αναπροσαρμογή του ασφαλίστρου θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια που καθιστούν προβλέψιμη και ελέγξιμη την τυχόν μελλοντική αύξηση του ασφαλίστρου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59