Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε εκλογικό τμήμα ενώπιον πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο, και τέσσερα μέλη. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από το οικείο Πρωτοδικείο. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους με φροντίδα των Εισαγγελέων Πρωτοδικών τουλάχιστον πέντε […]

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε εκλογικό τμήμα ενώπιον πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο, και τέσσερα μέλη.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από το οικείο Πρωτοδικείο.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους με φροντίδα των Εισαγγελέων Πρωτοδικών τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Αν ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής κωλύεται ή απουσιάζει, για οποιονδήποτε λόγο, αναπληρώνεται, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη της εκλογικής νομοθεσίας.

Αν λείπει για οποιονδήποτε λόγο και ο αναπληρωτής, η εκλογή γίνεται ενώπιον των τεσσάρων μελών της εφορευτικής επιτροπής, με πρόεδρό της τον μεγαλύτερο σε ηλικία.

Σε περίπτωση που απουσιάζει ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής και ο αναπληρωτής του, καθώς και τρία από τα άλλα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τότε το μοναδικό παρόν μέλος διορίζει δύο και σε περίπτωση αδυναμίας ένα ως μέλη της επιτροπής από τους εκλογείς του εκλογικού τμήματος, τα οποία υποχρεούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Αν λείπει για οποιονδήποτε λόγο και ο αναπληρωτής, η εκλογή ενεργείται έγκυρα εφόσον είναι παρόντα τουλάχιστον τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή καθήκοντα προέδρου εκτελεί ο πιο ηλικιωμένος. H εκλογή διενεργείται και από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, μόνο αν δεν προσέλθουν τα λοιπά τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr