Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ποιοι συμμετέχουν στις εφορευτικές επιτροπές

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε εκλογικό τμήμα ενώπιον πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο, και τέσσερα μέλη. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από το οικείο Πρωτοδικείο. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους με φροντίδα των Εισαγγελέων Πρωτοδικών τουλάχιστον πέντε […]

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε κάθε εκλογικό τμήμα ενώπιον πενταμελούς εφορευτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, ως πρόεδρο, και τέσσερα μέλη.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, μαζί με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από το οικείο Πρωτοδικείο.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ειδοποιούνται για το διορισμό τους με φροντίδα των Εισαγγελέων Πρωτοδικών τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας και είναι υποχρεωμένα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Αν ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής κωλύεται ή απουσιάζει, για οποιονδήποτε λόγο, αναπληρώνεται, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη της εκλογικής νομοθεσίας.

Αν λείπει για οποιονδήποτε λόγο και ο αναπληρωτής, η εκλογή γίνεται ενώπιον των τεσσάρων μελών της εφορευτικής επιτροπής, με πρόεδρό της τον μεγαλύτερο σε ηλικία.

Σε περίπτωση που απουσιάζει ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής και ο αναπληρωτής του, καθώς και τρία από τα άλλα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τότε το μοναδικό παρόν μέλος διορίζει δύο και σε περίπτωση αδυναμίας ένα ως μέλη της επιτροπής από τους εκλογείς του εκλογικού τμήματος, τα οποία υποχρεούνται να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Αν λείπει για οποιονδήποτε λόγο και ο αναπληρωτής, η εκλογή ενεργείται έγκυρα εφόσον είναι παρόντα τουλάχιστον τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή καθήκοντα προέδρου εκτελεί ο πιο ηλικιωμένος. H εκλογή διενεργείται και από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, μόνο αν δεν προσέλθουν τα λοιπά τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μια «Θεά» στον Ολυμπο (pics, vid)

Η πιάτσα Βέκια και οι γύρω δρόμοι γέμισαν δάκρυα χαράς από τους κατοίκους της μικρής πόλης της Λομβαρδίας που περίμεναν για πάνω από έξι δεκαετίες για να γιορτάσουν ένα τρόπαιο της Αταλάντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024