Μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας, με οδηγό τα αρώματα κρασιών του Άγγελου Ρούβαλη και τις γαστρονομικές προτάσεις του εστιατορίου Piu Verde (Στρατηγού Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, τηλ.: 210-6546185) σας περιμένουν την Πέμπτη 29 Μαρτίου μετά τις 18:00.

Μόνο με 18€, δοκιμάστε το ειδικό μενού 3 πιάτων και 3 διαφορετικών κρασιών και χαρίστε στον εαυτό σας ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων. Τα κρασιά, άξιοι εκπρόσωποι των ελληνικών και διεθνών ποικιλιών –Ροδίτης, MerlotCabernet, ChardonnaySauvignon Blanc θα αναδείξουν τα πιάτα και θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το μενού αποτελείται από τους εξής συνδυασμούς:

Το ορεκτικό, λαχανικά σχάρας με μαστέλο Χίου συνοδεύεται εξαιρετικά με την κλασική δημιουργία του Άγγελου Ρούβαλη, το Ασπρολίθι.

Ο Μικρός Βοριάς Λευκός (Chardonnay- Sauvignon Blanc), φρουτώδης και αρωματικός οίνος, θα ταιριάξει εξαιρετικά με τις καρδιές σαλατικών που συνοδεύονται από ντοματίνια, παρμεζάνα, κρουτόν, μπέικον και βινεγκρέτ.

Το κυρίως πιάτο, φιλετάκια χοιρινά, με ριζότο μπρόκολο, θα «δέσουν» αρμονικά με το φρουτώδες Μικρό Βοριά Ερυθρό (Merlot- Cabernet).

Η πρόσκληση αφορά μόνο στην Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στον χώρο του εστιατορίου του Piu Verde στο Άλσος του Παπάγου για να ανακαλύψετε οικονομικά, γεύσεις συνδυασμένες με καλό κρασί!

Λίγα λόγια για τον παραγωγό
Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος.

H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών:

  • Το αγαπημένο Ασπρολίθι
  • τη σειρά Μικρός Βοριάς με 5 κρασιά: Λευκός, Ερυθρός, Λαγόρθι, Riesling, Ροζέ
  • τη σειρά παλαιωμένων οίνων Ιανός με 4 κρασιά: Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων A.E.

Beyond Communications