Το αντίπαλο δέος της Porsche Boxster εξελίσσει Jaguar, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει ένα "προσιτό" roadster στον... βασανισμένο λαό της Μ. Βρετανίας.


Η κρίση χρέους στην ευρωπαϊκή ήπειρο φαίνεται πως έχει «χτυπήσει» και την πόρτα των Βρετανών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Jaguar αποφάσισε να εξελίξει ένα μικρότερων διαστάσεων και σαφώς πιο προσιτό roadster, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012.

Η F-Type, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, βασίζεται στο πρωτότυπο C-X16 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ένα coupe -αυτό αναμένεται στο προσεχές μέλλον- αλλά με ένα διθέσιο roadster με υφασμάτινη οροφή.

Όπως και οι μεγαλύτερες προτάσεις της βρετανικής φίρμας, έτσι και η F-Type θα διακρίνεται για την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και τις επιφάνειες του αμαξώματός της και συνεπώς για το περιορισμένο βάρος της.

Μία νέα γενιά κινητήρων βενζίνης θα προσφέρει στις εκδόσεις του βρετανικού roadster την απαραίτητη δυναμική, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή.

Η εμπορική διάθεση της F-Type στην ευρωπαϊκή ήπειρο αναμένεται να ξεκινήσει το 2013.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr