Συζήτηση για το παιδί διοργανώνει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού
Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και το βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), διογανώνουν ανοικτή συζήτηση για το παιδί και τα δικαιώματά του με τίτλο «Έχε το νου σου στο παιδί…», την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 18:00 μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη.
Το παιδί και η προστασία της υγείας, της ανάπτυξης και της ψυχο κοινωνικής του ευεξίας αποτελούν την καλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρας. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η διαφύλαξη και ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών που προασπίζονται την υγεία του παιδιού και την ποιότητα της ζωής του, κατοχυρώνοντας στην πράξη τα δικαιώματά του, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα πορεία της χώρας μας.
Στο ξεκίνημα μιας νέας εκστρατείας για την προαγωγή της υγείας και ευημερίας του παιδιού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σας καλεί σε μια εκδήλωση ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το παιδί, στην οποία συμμετέχουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, των γραμμάτων, των τεχνών κι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Στόχος είναι η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο παιδί και τα δικαιώματά του καθώς και των αναγκαίων παρεμβάσεων για την προάσπισή τους εν μέσω κρίσης.
Συζητούν:
- Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
- Ελένη Μιχελακάκη, Διευθύντρια Ενζυμολογίας και Κυτταρικής Λειτουργίας, Ι.Υ.Π.
- Χρύσα Μπακούλα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Γιώργος Νικολαίδης, Διευθυντής Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ι.Υ.Π.
- Τάκης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
- Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Δήμαρχος Αμαρουσίου
- Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθέτιδα, θεατρικός παραγωγός («Η Κάρμεν των Παιδιών»)
Συντονίζει ο Αριστομένης Συγγελάκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.
Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με την Καλλιόπη Βέττα τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Μάριο Στρόφαλη.
health.in.gr
- Πόσο βοήθησε η πρόσφατη κακοκαιρία στη μείωση της ευφλεκτότητας των δασών
- Ο Νόρις άντεξε κι επέστρεψε στις νίκες στο Grand Prix της Ουγγαρίας (pic)
- Η ταινία «Θέλμα & Λουίζ» δεν είναι μια κινηματογραφική επίθεση στους άνδρες
- Ιράν: Ο Τραμπ σταμάτησε τις επιθέσεις «για να δώσει χώρο στη διπλωματία» – Και γιατί τελειώνουν τα πυρομαχικά
- Τσβόλε – ΑΕΚ 2-3: Το… γύρισε με δύο γκολ του Βάργκα, αλλά θέλει δουλειά (vid)
- Ρουμανία: Κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή μετά την κατάρριψη και τρίτου drone

