Σχέδιο ανάπτυξης παρουσιάζουν στον πρωθυπουργό Ντ.Μπακογιάννη και Γκι Φέρχοφσταντ
Πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενός σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ανέλαβε η Δημοκρατική Συμμαχία. Το σχέδιο αυτό, με την επωνυμία «Ελλάδα 2020», πρόκειται να παρουσιάσουν ο επικεφαλής των Φιλελευθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το μεσημέρι της Δευτέρας. Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Φέρχοφσταντ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το σχέδιο αυτό.
Πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενός σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ανέλαβε η Δημοκρατική Συμμαχία. Το σχέδιο αυτό, με την επωνυμία «Ελλάδα 2020», πρόκειται να παρουσιάσουν ο επικεφαλής των Φιλελευθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 13:30 τη Δευτέρα.
Στη συνέχεια, στις 14:30, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Φέρχοφσταντ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το σχέδιο αυτό.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται: «Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υλοποιεί το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Συντάξεις και μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά, οι δημόσιες δαπάνες παραμένουν διογκωμένες, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν προκαλώντας μαζική ανεργία και οι πολίτες δεν βλέπουν τέλος σε αυτήν την κρίση. Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα παλιά πολιτικά κόμματα έχουν πλέον λίγα να προσφέρουν.
»Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια ριζοσπαστική ρήξη με το παρελθόν. Η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και καινούριες προοπτικές για το μέλλον. Όμως, υποχρεούται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη (χρηματοοικονομική και τεχνική) για να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».
Ο κ. Φέρχοφσταντ θα παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα τονώσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ελλάδα να ξεπεράσει την ύφεση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442