
Αίρεται η απαγόρευση εισόδου σε τρεις πόλεις στη ζώνη της Φουκουσίμα
Η Ιαπωνία πρόκειται να άρει τον Απρίλιο την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες πόλεις του νομού της Φουκουσίμα που είχαν χαρακτηριστεί απαγορευμένες ζώνες επειδή ήταν πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα. Η απαγόρευση εισόδου θα αρθεί την Κυριακή για την Ταμούρα, την Καβαούτσι και από τα μέσα Απριλίου από την Μιναμισόμα, τρεις από τις 11 πόλεις που βρίσκονται εντός της ακτίνας αυτής των 20 χιλιομέτρων.
Η Ιαπωνία πρόκειται να άρει τον Απρίλιο την απαγόρευση εισόδου σε ορισμένες πόλεις του νομού της Φουκουσίμα που είχαν χαρακτηριστεί απαγορευμένες ζώνες επειδή ήταν πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα.
Μετά τον σεισμό των εννέα βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε, τα οποία προκάλεσαν το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στον κόσμο έπειτα από αυτό του Τσερνόμπιλ, η ιαπωνική κυβέρνηση εκκένωσε την περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην οποία ζούσαν περίπου 80.000 άνθρωποι.
Η απαγόρευση εισόδου θα αρθεί την Κυριακή για την Ταμούρα, την Καβαούτσι και από τα μέσα Απριλίου από την Μιναμισόμα, τρεις από τις 11 πόλεις που βρίσκονται εντός της ακτίνας αυτής των 20 χιλιομέτρων.
Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουν 16.00 άνθρωποι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Δεκέμβριο την εν ψυχρώ διακοπή της λειτουργίας των πυρηνικών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Μετά την άρση της απαγόρευσης εισόδου, η κυβέρνηση θα καταχωρήσει σε τρεις ζώνες περιοχές των τριών πόλεων ανάλογα με τα επίπεδα της ραδιενέργειας.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές κατευθυντήριες οδηγίες ασφαλείας, σε περιοχές όπου οι ετήσιες μετρήσεις ραδιενέργειας θα βρίσκονται κάτω από τα 20 μιλισίβερτ (mSv) ανά έτος, οι κάτοικοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν μόνιμα με την πρώτη ευκαιρία μετά την απολύμανση της περιοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντόπουλου
- Ο Νορβηγός, Έσκας, σφυρίζει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο
