Ο εκτροχιασμός του ολλανδικού ελλείμματος φέρνει πάλι στο προσκήνιο την Ακρα Δεξιά
Στον αστερισμό των μέτρων για τον έλεγχο του ελλείμματος κινείται πλέον και η Ολλανδία, γεγονός που δημιουργεί πολιτικούς κραδασμούς στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρούτε αναγνωρίζει ότι η «κατάσταση είναι δύσκολη». Το δυσκολότερο όμως για τον Ρούτε θα ήταν να ζητήσει τη βοήθεια του ακροδεξιού κόμματος, ώστε να διατηρήσει τον συνασπισμό του.
Στον αστερισμό των μέτρων για τον έλεγχο του ελλείμματος κινείται πλέον και η Ολλανδία, γεγονός που δημιουργεί πολιτικούς κραδασμούς στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρούτε αναγνωρίζει ότι η «κατάσταση είναι δύσκολη».
Το δυσκολότερο όμως για τον Ρούτε θα ήταν να ζητήσει τη βοήθεια του ακροδεξιού κόμματος, ώστε να διατηρήσει τον συνασπισμό του.
Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές από 9,6 έως 10 δισ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση το έλλειμμα θα κλείσει στο 4,6% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από το όριο του 3%.
Η αρχική σκέψη του πρωθυπουργού ήταν οι περικοπές να γίνουν από τις κοινωνικές παροχές και το Κράτος-Πρόνοιας, στο οποίο η Ολλανδία είναι πρωτοπόρος.
Στην πρόταση αυτή αντιδρά έντονα ο Χερτ Βίλντερς, του Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος πέρα από τις ξενοφοβικές του προτάσεις κατά του ισλάμ και της μετανάστευσης, τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος των κοινωνικών παροχών.
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει μια λύση μέχρι τις 30 Απριλίου, οπότε λήγει η προθεσμία της Κομισιόν, προκειμένου η Ολλανδία να εξηγήσει πώς ακριβώς θα ελέγξει το έλλειμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Primera Division: Υποβιβασμός για Τζιρόνα και Μαγιόρκα – Στο Conference League η Χετάφε
- Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442