Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι μετοχές στους Παλαίμαχους, ο Τζίγκερ αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ

Οι μετοχές στους Παλαίμαχους, ο Τζίγκερ αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ

Τα πρώτα θετικά μηνύματα προέκυψαν το βράδυ της Πέμπτης από τη συνάντηση του δικηγόρου του Γιάννη Βαρδινογιάννη με την αντιπροσωπεία Παλαιμάχων της ομάδας, καθώς ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος τους είπε πως ο εντολέας του είναι θετικός στο να τους παραχωρήσει τις μετοχές, αναλαμβάνοντας και εγγράφως όποιο θέμα προκύψει με την ΓΗΠΕΛ.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα προέκυψαν το βράδυ της Πέμπτης από τη συνάντηση του δικηγόρου του Γιάννη Βαρδινογιάννη με την αντιπροσωπεία Παλαιμάχων της ομάδας, καθώς ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος τους είπε πως ο εντολέας του είναι θετικός στο να τους παραχωρήσει τις μετοχές, αναλαμβάνοντας και εγγράφως όποιο θέμα προκύψει με την ΓΗΠΕΛ.

Η αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού αποτελούμενη από τους Βασίλη Κωνσταντίνου, Νίκο Τζουνάκο, Γιάννη Βονόρτα, Αριστείδη Καμάρα και Γιώργο Κωνσταντίνου (οι δύο τελευταίοι έπαιξαν τον ρόλο της νομικής υποστήριξης) συναντήθηκαν με τον δικηγόρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, Λεωνίδα Γεωργόπουλο.

Στη συνάντηση που κράτησε 2,5 ώρες γνωστοποιήθηκε πως ο Τζίγκερ παραχωρεί το 54,7% των μετοχών του στους Παλαιμάχους, ενώ αναλαμβάνει και τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος. Παράλληλα, στην κουβέντα που έγινε διαπιστώθηκε ότι είναι εφικτό νομικά να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών οι Παλαίμαχοι.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η εταιρεία GREEN DREAM θα δώσουν ανέκκλητο πληρεξούσιο προς το Σωματείο Παλαιμάχων, το οποίο θα λήξει την 30/1/2013, με το οποίο θα εξουσιοδοτείται το Σωματείο Παλαιμάχων, να παρίσταται σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ (Τακτικές και Έκτακτες) να εκλέγει Διοίκηση και να ψηφίζει για κάθε θέμα, κατά την κρίση του.

Το πληρεξούσιο αυτό, που δεν μπορεί να ανακληθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα αφορά στο σύνολο των μετοχών. Με άλλα λόγια οι παλαίμαχοι θα μπορούν να ασκήσουν ανεμπόδιστα διοίκηση και να ορίσουν νέο Δ.Σ. έτσι ώστε να αποφευχθεί ο σκόπελος του πρωτοδικείου. Ο λόγος που ορίζεται η 30/1/2013 για τη δωρεά του συνόλου των μετοχών είναι να έχει λήξει η τρέχουσα οικονομική χρονιά.

Δεύτερον, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεσμεύεται να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ, όπως άλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει και προς υλοποίηση την ανάληψης των υποχρεώσεων δέχεται να του μεταβιβασθεί το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι συμβολικού τιμήματος, ενός ευρώ.

Οι παλαίμαχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεταφέρουν την πρόταση αυτή (δηλαδή δωρεά και ανέκκλητο πληρεξούσιο) στους υπόλοιπους μετόχους οι οποίοι και βάση του συμφωνητικού μετόχων έχουν το δικαίωμα πρώτης προτίμησης. Εάν η πρόταση αυτή απορριφθεί από τους μετόχους οι παλαίμαχοι θα θέσουν το ζήτημα στο Διοικητικό τους Συμβούλιο ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. των Παλαιμάχων προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα μέλη του, αλλά και οι υπόλοιποι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο