Οι ιταλικοί σύλλογοι συνεχίζουν να «βυθίζονται» στα χρέη
Οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ιταλίας «βυθίστηκαν» περισσότερο στα χρέη, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδία της χώρας (FIGC) στην ετήσια οικονομική έκθεσή της, λιγότερο από το 20% των συλλόγων είχε κέρδη. Η έκθεση «Report Calcio 2012» έδειξε ότι οι συνολικές απώλειες για τη σεζόν 2010-11 φτάνουν τα 428 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 23.2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα συνολικά έσοδα φτάνουν τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο τα έξοδα ανέρχονται στα 2.9 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που μόνο 19 από τους 107 συλλόγους (18%) έχουν θετικό ισολογισμό.
Οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ιταλίας «βυθίστηκαν» περισσότερο στα χρέη, καθώς, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδία της χώρας (FIGC) στην ετήσια οικονομική έκθεσή της, λιγότερο από το 20% των συλλόγων είχε κέρδη.
Η έκθεση «Report Calcio 2012» έδειξε ότι οι συνολικές απώλειες για τη σεζόν 2010-11 φτάνουν τα 428 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 23.2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα συνολικά έσοδα φτάνουν τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο τα έξοδα ανέρχονται στα 2.9 δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που μόνο 19 από τους 107 συλλόγους (18%) έχουν θετικό ισολογισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση της FIGC δεν παρέχει λεπτομερή λίστα. Επίσης, το κόστος αυξήθηκε κατά 1.5% σε σύγκριση με την περίοδο 2009-10, νούμερο μικρότερο από τις αυξήσεις 6% στις προηγούμενες δύο σεζόν.
Τα οικονομικά δεδομένα είναι αρνητικά και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες της Ιταλίας (Serie A, Serie B και Lega Pro), με τα συνολικά χρέη της μεγάλης κατηγορίας να αυξάνονται σε ένα χρόνο από τα 2.3 στα 2.6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το 2011, η Serie A παρείχε το 82% των συνολικών εσόδων, ποσοστό που είναι μειωμένο κατά 2% σε σχέση με το 2010. Τα περισσότερα από τα χρήματα των συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία απέφεραν το 58.3% το 2010, ωστόσο έπεσαν πέρυσι στο 55.6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
- Ισπανία: Αποκαρδιωτική καταστροφή – Φωτιά βόρεια της Μαδρίτης έχει κάψει 120.000 στρέμματα


