Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ η Ελλάδα
Μη Μόνιμο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ(International Energy Forum - IEF) καθίσταται η Ελλάδα για την περίοδο 2012 - 2014, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η απόφαση, που εκτιμάται πως αναβαθμίζει σημαντικά την ενεργειακή παρουσία της χώρας μας, ελήφθη μόλις έναν χρόνο μετά από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό.
Μη Μόνιμο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ(International Energy Forum – IEF) καθίσταται η Ελλάδα για την περίοδο 2012 – 2014, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η απόφαση, που εκτιμάται πως αναβαθμίζει σημαντικά την ενεργειακή παρουσία της χώρας μας, ελήφθη μόλις έναν χρόνο μετά από την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή, ανοίγει το δρόμο για ευρεία ανταλλαγή απόψεων και τακτή ενημέρωση για τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, μέσω διμερών και πολυμερών επαφών σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Στην πρότασηυποψηφιότητας που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στις 6 Μαρτίου και την οποία αποδέχθηκε το IEF, γινόταν ειδική μνεία στην ανάγκη τήρησης γεωγραφικών ισορροπιών, στον ρόλο της χώρας μας στη ευρύτερη περιοχή, αλλά και για στις νέες δραστηριότητες αναζήτησης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και τις προοπτικές που διανοίγονται.
Ιδρύθηκε το 1991 και από το 2002 η Μόνιμη Γραμματεία του εδρεύει στο Ριάντ.
Συνεργάζεται στενά τόσο με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας όσο και με τον ΟΠΕΚ στα θέματα επισκόπησης της αγοράς ενέργειας και ανταλλαγής δεδομένων.
Η συμμετοχή της χώρας μας στο Φόρουμ ξεκίνησε το 2004 με την παρουσία της Ελλάδος στην 9η Υπουργική Συνάντηση του ΔΕΦ στο Άμστερνταμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Στην Άγκυρα θα ταξιδέψει ο Γκουτέρες με κύρια ατζέντα το προσφυγικό και τις περιφερειακές εξελίξεις
- Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Formula 1
- Ιράν: ΤACO ή όχι, όσο ο Τραμπ παραμένει στη Μέση Ανατολή τόσο δυσκολότερο είναι να φύγει
- Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες μετά από πυρκαγιά
- Super League: Ο Βεργέτης ορίστηκε στην Τούμπα, ο Ματσούκας στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός
- Θεσσαλονίκη: «Βίντεο από το bullying στην καθηγήτρια ανέβηκε και κατέβηκε αμέσως» – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειάς της
- Το Cartier ρολόι, τα δώρα, οι χάρες, οι ανταλλαγές – Η δημοσιογράφος του Χόλιγουντ, Πέγκι Σίγκαλ, αποκαλύπτει τα πάρε-δώσε με τον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442