Φρούριο η Αθήνα για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου που ξεκινά στις 11 το πρωί. Επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί, ενώ θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για όποιον επιχειρήσει να διακόψει την παρέλαση. Η πρωτεύουσα θυμίζει φρούριο με κιγκλιδώματα στην οδό Πανεπιστημίου. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την παρέλαση από το ύψος της Βουκουρεστίου με κατέυθυνση την Ομόνοια, ενώ απέναντι από τους επίσημους θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν διαπίστευση. Κλειστοί πολλοί δρόμοι του κέντρου.
Έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου που ξεκινά στις 11 το πρωί.
Επί ποδός βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί, ενώ θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία για όποιον επιχειρήσει να διακόψει την παρέλαση. Σε επιφυλακή βρίκονται και εισαγγελείς.
Η πρωτεύουσα θυμίζει φρούριο με κιγκλιδώματα στην οδό Πανεπιστημίου. Οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την παρέλαση από το ύψος της Βουκουρεστίου με κατεύθυνση την Ομόνοια, ενώ απέναντι από τους επίσημους θα βρίσκονται μόνο όσοι έχουν διαπίστευση.
Οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.
Κλειστοί πολλοί δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται
Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.
» Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα ‘τάξης και ασφάλειας’ και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις ‘εισαγγελείς’ θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο… ρελαντί η ανανέωση των αθηναϊκών συγκοινωνιών
- Αξιοποίηση δασικών εκτάσεων υπό προϋποθέσεις
- Ενοίκια: Τριπλή ενίσχυση φέτος για 50.000 δημόσιους λειτουργούς
- «Σ’ αγαπώ, πατέρα, αλλά μισώ όσα εκπροσωπείς»: Από την ελίτ στον IRA η «περήφανα ένοχη» Ρόουζ Ντάγκντεϊλ
- Το φιλμ Electroma των Daft Punk γιορτάζει 20 χρόνια ζωής
- Είναι ο ναρκισσισμός… κληρονομικός;
- «Πόλεμος» για το φαράγγι της Σαμαριάς
- Δημοσκόπηση: Τι κυβέρνηση θέλουν οι ψηφοφόροι, ανάλογα με το κόμμα που ψηφίζουν, αν δεν επιτευχθεί αυτονομία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442