Grand Prix Μαλαισίας 2012 – Ελεύθερα Δοκιμαστικά Σαββάτου: Ο Ν.Rosberg διακόπτει το μονόλογο της McLaraen
O Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) δέχτηκε την πρόκληση και κατάφερε να σταματήσει τις συνεχόμενες πρωτιές της McLaren Mercedes, στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου.
Όσοι ήταν σίγουροι για μία Pole Position της McLaren με τον Lewis Hamilton, στην καλύτερη θέση της εκκίνησης καλύτερα να σκεφτούν ξανά.
Η τρίτη περίοδος ελευθέρων δοκιμών του Grand Prix της Μαλαισίας ανέδειξε έναν νέο πρωταγωνιστή: Τον Nico Rosberg. Ο Γερμανός εντυπωσίασε με την ταχύτητά του πετυχαίνοντας χρόνο (1:36,877″) ταχύτερο κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον ανταγωνισμό.
Πίσω από τον οδηγό της Mercedes AMG GP οι δύο Red Bull – Renault με τους Sebastian Vettel (+0,443″) και Mark Webber (+0,461″) στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των τελευταίων ελευθέρων δοκιμών του Grand Prix της Μαλαισίας άρχισε να βρέχει. Οι αγωνοδίκες κήρυξαν το session βρόχινο και έστι το installation lap των οδηγών έγινε με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli. Φυσικά ελάχιστοι τόλμησαν να βγουν και χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να δούμε τον πρώτο χρόνο της ημέρας. Ο τολμηρός ήταν ο Bruno Senna, που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν με την προσπάθειά του και μάλιστα με τα σκληρά ελαστικά της Pirelli, για στεγνό οδόστρωμα
Η πίστα ήταν βρεγμένη μόνο σε ένα μέρος της και έτσι η δράση ξεκίνησε σιγά – σιγά στη Sepang. Άλλη μία έκπληξη ήρθε από τον Romain Grosjean (Lotus – Renault) o οποίος πέτυχε πολύ καλό χρόνο με τα σκληρά ελαστικά της Pirelli ακριβώς με την συμπλήρωση του πρώτου μισού της περιόδου.
Το τελευταίο chicane πριν από τη πίσω μεγάλη ευθεία, δεν είχε στεγνώσει τελείως ταλαιπωρώντας λίγο τους οδηγούς. Ο L.Hamilton ήταν αυτός που έπεσε “θύμα του” καθώς έχασε τον έλεγχο της “MP4-27” η οποία κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Ο Βρετανός επέστρεψε στα pit χωρίς πρόβλημα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με την μεσαία γόμα της Pirelli και προσπάθησαν μια προσομοίωση γύρων σε ρυθμό κατατακτηρίων δοκιμών.
Αρχικά πρωταγωνίστριες ήταν οι McLaren – Mercedes με τον J.Button να ανεβαίνει στην κορυφή αλλά στη συνέχεια οι δύο Red Bull Renault έκαναν το 1 – 2 με τον S.Vettel στην πρώτη θέση.
Την απάντηση έδωσε αμέσως ο N.Rosberg (Mercedes AMG GP) με έναν πολύ γρήγορο γύρο στο 1:36,877″ (σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από τον 2ο) και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Ο χρόνος του Nico Rosberg δεν “έσπασε” από κανέναν, δείχνοντας ότι η ταχύτητα της “W03” είναι σημαντική.
auto.in.gr
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου – Θα διατεθεί μόλις ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- «Όχι» της Αυστρίας σε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της για επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Το πρόβλημα στη διαιτησία είναι ότι ο Λανουά έφτασε στο ταβάνι
- Τροχαία: Τέσσερις νεκροί τον Μάρτιο και 507 τραυματίες στην Αττική
- Βουλή: Μου θυμίζετε το αρνί που θέλει να έρθει το Πάσχα η αλαζονική απάντηση Χατζηδάκη στον Ανδρουλάκη που ζητά εκλογές
