
Διατεθειμένος να μοιραστούμε το πετρέλαιο του… Αιγαίου ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις, αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο.
Παράλληλα, τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».
Σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.
«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο Γιλντίζ είπε «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ
