Επίδομα ανεργίας με εν μέρει ανταποδοτικό χαρακτήρα εξετάζει το υπουργείο Εργασίας
Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο υπουργός παραδέχθηκε πως το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους».
Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο κ.Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους- και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους. Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική- έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο».
Ο κ.Κουτρουμάνης πρόσθεσε, πως παρ’ ότι το επίδομα ανεργίας μειώθηκε, λόγω της μείωσης του βασικού μισθού, «δίνεται με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αλλού. Δεν θα δείτε να δίνουν αλλού επίδομα για πέντε μήνες κάθε χρόνο» παρατήρησε.
Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «η μείωση του επιδόματος, που έτσι κι αλλιώς ήταν το χαμηλότερο στην ΕΕ, στέλνει πλέον τους ανέργους στον Καιάδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»: Πανό από συγγενείς και πολίτες έξω από το δικαστήριο
- Έπσταϊν: Ακόμη μια γυναίκα υποστηρίζει ότι συνέχιζε τους βιασμούς ενώ εξέτιε την ποινή του
- Έφτασε στο Μεξικό ο Πινέδα: «Ο Αλμέιδα ξέρει πόσο τον εκτιμώ, ήρθα στη Μοντερέι για να δουλέψω σκληρά» (vid)
- Aγορά εργασίας: Αύξηση ανεργίας με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και της συμμετοχής
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Ι’)
- Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος: Θερμικές κάμερες κατέγραψαν 75°C σε ταράτσες της Αθήνας



