Επίσκεψη της «εναλλακτικής τρόικας» στα γραφεία της ΕΣΕΕ
Στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου βρέθηκε η «alternative Troika» που αποτελείται από τους Ευρωβουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου για τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου βρέθηκε η «alternative Troika» που αποτελείται από τους Ευρωβουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Elisa Ferreira (Πορτογαλία), Robert Goebbels (Λουξεμβούργο) και Ivailo Kalfin (Βουλγαρία), καθώς και από την επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοπά, με σκοπό την καταγραφή των θέσεων του ελληνικού εμπορίου για τις λύσεις που προτείνει ο εμπορικός κόσμος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Η ηγεσία του ελληνικού εμπορίου, σε συνέχεια των επισκέψεων της ΕΣΕΕ στις Βρυξέλλες, επαναδιατύπωσε τις θέσεις των Ελλήνων εμπόρων για την ανάγκη διατήρησης της απασχόλησης, διαμόρφωσης ενός σταθερού εθνικού φορολογικού συστήματος και μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς.
Αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι οι μειώσεις μισθών δεν θα ωφελήσουν την αγορά, τόνισε ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Επίσης, τονίστηκε ότι η Ελλάδα έχει αρκετές αναπτυξιακές επιλογές, αφού αξιοποιώντας την ελληνική ναυτιλία μπορεί να γίνει ο διαμετακομιστικός κόμβος του ευρωπαϊκού εμπορίου της Μεσογείου και οι μικρομεσαίες εισαγωγικές εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και εξαγωγικές.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η εμπορική χωροταξία και τα clusters μπορούν να βοηθήσουν τη δημιουργία open malls ή street malls στα κέντρα των πόλεων και να αποτρέψουν πολλές εμπορικές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η γη της ελιάς: Οι σχέσεις δοκιμάζονται και τα μυστικά αποκαλύπτονται
- Κουτσούμπας σε Μαξίμου: Επιλέγετε για μία ακόμα φορά τον δρόμο της συγκάλυψης για ένα σκάνδαλο που φέρει την υπογραφή σας
- Παπανικολάου: «Εύχομαι να έχω την ευκαιρία να πάρω το τρόπαιο ακόμα μια φορά»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442