Σε νέο δανεισμό, με έκδοση εξάμηνων εντόκων, προχωρά το Δημόσιο
Σε νέο δανεισμό προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας. Ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα επιδιώξει να δανεισθεί 875 εκατ. ευρώ, ωστόσο με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών το μέγιστο ποσό δανεισμού δύναται να ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο θα αναζητήσει το μέγιστο ποσό δανεισμού καθώς εντός του Μαρτίου λήγουν εξάμηνα έντοκα γραμμάτια 1,6 δισ. ευρώ.
Σε νέο δανεισμό προχωρά την το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας.
Ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα επιδιώξει να δανεισθεί 875 εκατ. ευρώ, ωστόσο με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών το μέγιστο ποσό δανεισμού δύναται να ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο θα αναζητήσει το μέγιστο ποσό δανεισμού καθώς εντός του Μαρτίου λήγουν εξάμηνα έντοκα γραμμάτια 1,6 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Διαχειρίσεως Δημόσιου Χρέους από την έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας άντλησε στις 7 Φεβρουαρίου συνολικά 812,5 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο στην συγκεκριμένη έκδοση υποχώρησε στο 4,86%, από 4,90% στην έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ιανουαρίου 2012, ενώ η έκδοση καλύφθηκε κατά 2,72 φορές.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί στα πλαίσια του Μνημονίου ότι θα προχωρήσει εφέτος στις μισές εκδόσεις εντόκων γραμματίων από αυτές που πραγματοποίησε το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρα ΗΠΑ – Γαλλίας: Κάποτε ήσασταν υπόδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Υποκριτική η στάση της Γαλλίας
- Ισπανία και Γαλλία δίνουν μάχη με τον χρόνο – Οι πυρκαγιές μαίνονται ενώ περιμένουν νέο καύσωνα
- Παραλίγο σοβαρό ατύχημα στο Tour de France: Ποδηλάτης πήγε να πέσει σε γκρεμό (vid)
- Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή
- Greek Government Targets Fuel Prices and Household Costs
- H Charli xcx φέρνει «brat» αέρα στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου

