Πτώση 1,95% στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Οι μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών οδήγησαν 1,95% χαμηλότερα το χρηματιστήριο την Δευτέρα, κάτω από τις 740 μονάδες, καθώς στην αγορά επικρατεί έντονη νευρικότητα εν αναμονή της ολοκλήρωσης του PSI στα τέλη της εβδομάδας.
Σημαντικές απώλειες σημείωσε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των ομολόγων.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,95% στις 734,70 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 31,7 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,93%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 0,82% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,96%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε απώλειες 4,41%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 94 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 54 σε αρνητικό, ενώ 21 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος επίσης, ενώ πτωτικά κινείται και η Γουόλ Στριτ.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,35% στις 3.484,29 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,75%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,21% και στην Ιταλία 0,59%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones σημείωνε απώλειες 0,43%, ο Standard & Poor’s 500 0,47% και ο Nasdaq 0,57%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 9.698,59 μονάδες με απώλειες 0,80%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Ο «Ζορό» στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
