Οι Γερμανοί συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες των Ελλήνων, λέει ο Γκίντο Βεστερβέλε
Να ρίξει τους τόνους στις ελληνογερμανικές σχέσεις, κάνοντας μία... επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα, προσπαθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε. «Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού και συμμεριζόμαστε τους Έλληνες» τονίζει. Παίρνει, μάλιστα, σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών κ.Φρίντριχ, που ως πρώτο μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ ζήτησε να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ.
Να ρίξει τους τόνους στις ελληνογερμανικές σχέσεις, κάνοντας μία… επίθεση φιλίας προς την Ελλάδα, προσπαθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
«Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού και συμμεριζόμαστε τους Έλληνες» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στα «Νέα».
«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε τον κοινό δρόμο. Έτσι, θέλω να εκφράσω τον μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό που κάνει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολιτικοί τους τελευταίους μήνες» πρόσθεσε.
Ο ίδιος παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών κ.Φρίντριχ, που ως πρώτο μέλος
της κυβέρνησης Μέρκελ ζήτησε να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ.
Ο κ.Βεστερβέλε εστιάζει στην αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και διαβεβαιώνει για τη στήριξη της Γερμανίας.
Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά». Το κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι με νέα χρέη, αναφέρει.
Δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών γιατί έχει εμπιστοσύνη στην «παλιά δημοκρατία» στην Ελλάδα, την οποία του εμφύσησε και ο δάσκαλός του καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» τάσσεται, επίσης, υπέρ της απευθείας εκλογής από τους πολίτες ενός «προέδρου της ΕΕ».
«Χρειαζόμαστε προσωπικότητες με τις οποίες θα μπορούν να ταυτιστούν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη» δηλώνει ο Γκ.Βεστερβέλε και κάνει λόγο για «ελλείψεις» στον Σχεδιασμό της Συνθήκης της Λισαβόνας, η οποία, όπως λέει, προβλέπει περίπλοκους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, ενώ εξακολουθεί να επιτρέπει την έλλειψη διαφάνειας και σαφήνειας.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ζητεί ακόμη την κατάρτιση ενός ευρωπαϊκού Συντάγματος, για το οποίο θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι με δημοψήφισμα. «Ελπίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα ένα νέο ξεκίνημα» για την Ευρώπη, σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Prepares Equal Pay Bill After Stakeholder Talks
- Σάκκαρη: Η μέρα και η ώρα του αγώνα της με τη Ριμπάκινα
- Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τη Μαλέσκου; – Η απάντηση του
- Κρήτη: Τη σύζυγο του 54χρονου «βλέπει» πίσω από τη δολοφονία η Αστυνομία – Οι μοιραίες καθυστερήσεις των Αρχών
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
