Η φωτογραφία της ημέρας 3 Μαρτίου 1992 Lela Lombardi
Σάββατο 3 Μαρτίου 2012. Πριν από 20 χρόνια χάνει την άνιση "μάχη" με τον καρκίνο η Maria Grazia "Lella" Lombardi.
Μία από τις ελάχιστε γυναίκες οδηγούς αγώνων της F1, η Lella Lombardi έχασε σαν σήμερα το 1992 τη ζωή της νικημένη από τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1941 και συμμετείχε συνολικά σε 17 Grand Prix της Formula 1, κάνοντας το ντεμπούτο της το 1974 με μία Brabham BT42.
Το καλύτερο αποτέλεσμά της είναι η έκτη θέση στο Ισπανικό Grand Prix του 1975, όπου κέρδισε… μισό βαθμό καθώς η διάρκεια του αγώνα ήταν μικρότερη από το κανονικό και έτσι δεν μέτρησαν κανονικά οι βαθμοί.
Τελείωσε την καριέρα της την επόμενη χρονιά και έγινε η μοναδική συμμετέχουσα η οποία είχε λιγότερους από έναν βαθμό στην Formula 1. Δυστυχώς όμως είχε να παλέψει σε ένα πιο δύσκολο αγώνα τον οποίο έχασε, έτσι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, το 1992.
auto.in.gr
- Η περίεργη τεχνική που υιοθέτησε ο Τζεφ Μπρίτζες για τις συναισθηματικές σκηνές
- Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μίσιγκαν – Τουλάχιστον δύο νεκροί
- Πάει για αλλαγή ώρας το Μεξικό – Αγγλία: Τα δεδομένα για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν
- Ο ακραίος καύσωνας απειλεί τα ηλεκτρικά δίκτυα στις ΗΠΑ
- ΕΟΠΥΥ: Υποψήφιος βουλευτής ο αρχηγός του κυκλώματος με τις απάτες – Πώς έστησε «βιομηχανία» με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις
- Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά


