Κατεδαφίζεται ο εμβληματικός καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς
Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν ότι ο καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς θα κατεδαφιστεί τελικά, καθώς κρίθηκε ότι οι ζημιές από τον σεισμό του 2011 είναι πολύ εκτεταμένες για να επισκευαστεί. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τις Αρχές να επανεξετάσουν τα σχέδια και να κρατήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της τωρινής κατασκευής.
Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν ότι ο καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς θα κατεδαφιστεί τελικά, καθώς κρίθηκε ότι οι ζημιές από τον σεισμό του 2011 είναι πολύ εκτεταμένες για να επισκευαστεί.
Ο ναός του 19ου αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε πριν από 147 χρόνια. Ο καθεδρικός σχεδόν κατέρρευσε μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2011.
Η επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Βικτόρια Μάθιους, δήλωσε ότι στη θέση του θα κατασκευαστεί άλλος ναός στη θέση του, με διαφορετικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
Πρόσθεσε ότι ο καθεδρικός δεν θα κατεδαφιστεί με μπουλντόζες, αλλά με «τη μεγαλύτερη προσοχή και σεβασμό».
«Αναγνωρίζουμε το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινότητας και την αίσθηση ιδιοκτησίας, καθώς ο καθεδρικός ναός ήταν τόσο ένα εμβληματικό κτίριο και ένα μέρος της τακτικής λατρείας για πολλούς» είπε σε δήλωσή της.
«Ωστόσο, αυτό είναι τώρα ένα πολύ επικίνδυνο κτίριο που θα πρέπει να καταστεί ασφαλές» πρόσθεσε.
Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τις Αρχές να επανεξετάσουν τα σχέδια και να κρατήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της τωρινής κατασκευής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ενστάσεις της ΕνΔΕ για το νομοσχέδιο Φλωρίδη και το αυτοδιοίκητο της δικαστικής λειτουργίας
- Εγκαίνια για τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 – Δείτε Live
- Νεκρή νεαρή γυναίκα στην Άνω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
- ΚΚΕ: Ενώ για τις λαϊκές ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», ο λαός καλείται να ματώσει ξανά για εξοπλισμούς
- Με τρεις μεταγραφές η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου
- Ο Τραμπ «κοντά» στην απόφαση για «μαζική επίθεση» στο Ιράν – Μάλλον χωρίς το Ισραήλ
