Με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος
Η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και οι διάφορες πτυχές συνεργασίας των δύο χωρών τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και διάφορες πτυχές της συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-ΠΓΔΜ και οι διάφορες πτυχές συνεργασίας των δύο χωρών τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες.
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πολιτική βούληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και διάφορες πτυχές της συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ειδικότερα, για το ζήτημα της ονομασίας αναφέρεται πως «εκφράστηκε από αμφότερες τις πλευρές η πολιτική βούληση για συνέχεια των διαπραγματεύσεων εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Την πρόσκληση για συνάντηση είχε απευθύνει ο κ. Παπαδήμος στην απαντητική επιστολή που είχε στείλει στον κ. Γκρούεφσκι στα μέσα Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- UEFA Champions League: Η καθηλωτική ρεβάνς Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανά στο MEGA
- Handball Premier: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη στους τελικούς
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους μύθους της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, απαντάμε με αλήθειες
- Γαστούνη: Έσπασαν και έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια
- Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
- Παναγής Παπαληγούρας: Γνώση των πραγματικών προβλημάτων

