Μια νέα έκδοση κινητήρα του στυλιστικά ενσυνείδητου supermini έρχεται να συστηθεί στο κοινό από το περίπτερο της Alfa Romeo στην ελβετική έκθεση.
O λόγος για την Alfa Romeo MiTo η οποία εντάσσει στην γκάμα της τον υπερτροφοδοτούμενο TwinAir βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 0,9 του λίτρου.

Αποδίδοντας 85 ίππους και 145 Nm ροπής το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει κατά 10% και 25%, αντίστοιχα, περισσότερη ροπή από τους γνώριμους ατμοσφαιρικούς κινητήρες των 105 και 78 ίππων της γκάμας του ιταλικού supermini, απαλλάσσοντας παράλληλα τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 98 γρ./χλμ.

Στην επίτευξη του παραπάνω μεγέθους καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η παρουσία του συστήματος Start&Stop στις τεχνολογίες του αυτοκινήτου που υπόσχεται επίσης κατά 30% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με οποιοδήποτε «συμβατικό» κινητήρα αντίστοιχων επιδόσεων.

Η εκθεσιακή MiTo TwinAir των 85 ίππων λανσάρει επίσης το νέο χρώμα Ametista Black που προστίθεται στην παλέτα του ιταλικού supermini και συνδυάζεται με νέες επενδύσεις στο εσωτερικό.

auto.in.gr