
Marfin Popular Bank: Καθαρές ζημιές 2,5 δισ. ευρώ λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων
Η Marfin Popular Bank Public ανακοίνωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας έχει εγκρίνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2011.Για το σύνολο του 2011 η τράπεζα κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 2,5 δισ. ευρώ, λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων κατά 60% και των αυξημένων προβλέψεων. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό […]
Η Marfin Popular Bank Public ανακοίνωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας έχει εγκρίνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2011.Για το σύνολο του 2011 η τράπεζα κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 2,5 δισ. ευρώ, λόγω της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων κατά 60% και των αυξημένων προβλέψεων.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον κατά το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 ο Όμιλος ανακοίνωσε:
• Λειτουργικά κέρδη πριν τις προβλέψεις ύψους €388 εκ. αυξημένα κατά 3,2%
• Συνολικά έσοδα ύψους €1.037 εκ. αυξημένα κατά 1,5%
• Λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων προσωπικού, στα ίδια επίπεδα
• Καθαρές ζημιές ύψους €2,5 δις λόγω της απομείωσης των Ελληνικών Ομολόγων και των αυξημένων προβλέψεων.
- Διαγραφή του 60% της ονομαστικής αξίας των Ελληνικών Ομολόγων που έχει στην κατοχή του λόγω του PSI+ ύψους €1.969 εκ.
- Προβλέψεις για το δανειακό χαρτοφυλάκιο στα €1.151 εκ. (σε σχέση με €266 εκ. το 2010).
• Επιπρόσθετα, απομείωση ύψους €796 εκ. στο δ’ τρίμηνο του 2011 της λογιστικής υπεραξίας (goodwill) που προέκυψε από την τριπλή συγχώνευση των Τραπεζών Εγνατίας, Μαρφίν και Λαικής το 2006. Σημειώνεται ότι η απομείωση της υπεραξίας δεν έχει καμία επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια.
Ως αποτέλεσμα, η αύξηση κεφαλαίου που απαιτείται για τη συμμόρφωση του Ομίλου με τον προβλεπόμενο δείκτη κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% σε συνάρτηση με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών, ανέρχεται σε λιγότερο από €1,5 δις με βάση το Κεφαλαιακό Πλάνο που έχει κατατεθεί στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, το οποίο έχει ήδη συμφωνηθεί με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές οι οποίες και θα παρακολουθούν την υλοποίησή του.
Στο πλαίσιο της έκδοσης κεφαλαίου, ο Όμιλος έχει ήδη γίνει δέκτης σοβαρού ενδιαφέροντος συμμετοχής από αξιόπιστους στρατηγικούς επενδυτές. Η Διοίκηση της MPB αισιοδοξεί για την επίτευξη της Κεφαλαιακής Ενίσχυσης του Ομίλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΥΠΑ: Αναταράξεις στην προμήθεια των νέων ραντάρ
- Σκάνδαλο Μάντελσον – Έπσταϊν: Emails για επίσκεψη 15χρονης
- Όταν τα ψέματα γίνονται τρόπος ζωής
- Μοριακές θεραπείες στοχεύουν στην αιτία των καρδιοπαθειών
- Το ιστορικό σχολείο που καταρρέει βουβά στην καρδιά της Αθήνας – «Εχω στείλει δεκάδες επιστολές για τα παράθυρα»
- Η Cardi B ξοδεύει χρήματα σε strip club και όχι σε τζετ
- Οικονομικό κλίμα: Εκτινάσσονται οι φόβοι για τον πληθωρισμό
- Κακοκαιρία Εrminio: Η βροχή και η σκόνη έπνιξαν την Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442