Επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ
Ο ρυθμός των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως και σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, έχει επιταχυνθεί από το ξέσπασμα της κρίσης, υποστηρίζει ο Οργανισμός Οικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης βάσει της «ανταπόκρισης» που δείχνουν τα μέλη του οργανισμού στις προτάσεις του για διαρθρωτικές αλλαγές. Ο ΟΟΣΑ αναφέρει πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μέτρα για περιορισμό της πρόωρης συνταξιοδότησης, απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων και του φορολογικού συστήματος αλλά και «πιο ευέλικτους κανονισμούς» για την παροχή αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.
Ο ρυθμός των δομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως και σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, έχει επιταχυνθεί από το ξέσπασμα της κρίσης, υποστηρίζει ο Οργανισμός Οικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης βάσει της «ανταπόκρισης» που δείχνουν τα μέλη του οργανισμού στις προτάσεις του για διαρθρωτικές αλλαγές.
Η έκθεση παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία στο Μεξικό. Ο ΟΟΣΑ αναφέρει πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μέτρα για περιορισμό της πρόωρης συνταξιοδότησης, απλοποίηση της ίδρυσης επιχειρήσεων και του φορολογικού συστήματος αλλά και «πιο ευέλικτους κανονισμούς» για την παροχή αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.
Στην πρώτη θέση του ρυθμού ανταπόκρισης στις προτάσεις του ΟΟΣΑ βρίσκεται η Ελλάδα, και μετά η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις τρεις χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ και την Ισπανία που, όπως και η Ιταλία, έχει υποστεί μεγάλη πίεση εξαιτίας της κρίσης χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 27 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Gov.gr Wallet: Το συχνό λάθος με τα στοιχεία του MyAuto όταν μας σταματά η τροχαία
- Το άτομο που έδωσε την εντολή για το χτύπημα με τη χειροβομβίδα αναζητά η Αστυνομία – Στις 2.500€ η αμοιβή του Αιγύπτιου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442