Εκτός από την «έκπληξη» του phablet LG Optimus Vu στο Mobile World Congress, η LG ανεβάζει ξανά τον πήχη της επεξεργαστικής ισχύος των smartphone. Παρουσιάζει το πρώτο τετραπύρηνο smartphone με την επωνυμία LG Optimus 4Χ HD, το οποίο αντλεί την επεξεργαστική του ισχύ από τον Tegra 3 της nVidia, χρονισμένο στο 1,5GHz.

Το όνομα της nVidia φέρνει αυθόρμητα στο νου την επεξεργασία γραφικών. Η LG Electronics Ελλάς γράφει σε σχετική ανάρτηση στο μπλογκ της ότι ο επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 είναι ο μοναδικός παγκοσμίως 4-plus-1 Quad-Core mobile processor, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για υψηλού επιπέδου εφαρμογές πολυμέσων.

Μάλιστα, το 4-plus-1 χρησιμοποιείται για να διακρίνεται ότι ο «πανίσχυρος» όπως χαρακτηρίζεται, αυτός επεξεργαστής μπορεί να χρησιμοποιεί έναν πέμπτο πυρήνα όταν το τηλέφωνο εκτελεί λιγότερο ενεργοβόρες εργασίες, όπως η αναπαραγωγή μουσικής ή όταν βρίσκεται σε κατάσταση active standby. «Όταν ο Tegra 3 λειτουργεί σε πλήρη ταχύτητα, η 12-core graphics GPU παρέχει μία πλούσια εμπειρία θέασης, καθώς και ποιότητα της εμπειρίας του παιχνιδιού, η οποία συγκρίνεται με την αντίστοιχη σε κονσόλες παιχνιδιών», γράφει η LG.

  • Διαβάστε στο tech.in.gr περισσότερες λεπτομέρειες για την αρχιτεκτονική του Nvidia Tegra 3 4-PLUS-1, για να δείτε πότε χρησιμοποιείται ο πυρήνας ninja, ένας, δύο ή και οι τέσσερις από τους βασικούς του πυρήνες, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυχάνεται, τουλάχιστον ονομαστικά.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κορεάτης κατασκευαστής στην ευκρίνεια της οθόνης του, τεχνολογίας True HD IPS και υπόσχεται «εμπειρία όμοια με αυτή που μπορεί να προσφέρει ένα PC». Το LG Optimus 4X HD έχει οθόνη 4,7 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 720 pixel. Έχει μνήμη RAM DDR2 1GB, εσωτερική μνήμη 16GB, κάμερες 8Mpixel πίσω και 1,3Mpixel μπροστά, μεγάλη μπαταρία 2.150mAh. Το LG Optimus 4X HD θα κυκλοφορήσει από την αρχή με Android 4.0 Ice Cream Sandwich (και οι πρώτοι που το είδαν μεταφέρουν ότι η LG έχει προσθέσει πολλές δικές της πινελιές πάνω του).

Πάντως, με ενθουσιασμό μεταφέρονται ήδη στο Διαδίκτυο οι πολύ καλές εντυπώσεις από τις επιδόσεις του πρώτου τετραπύρηνου smartphone. Δείτε ένα βίντεο από το ιταλικό σάιτ Telefonino.net.

In.gr Τεχνολογία