F1 – Δοκιμές Βαρκελώνη: Ο Sebastian Vettel ταχύτερος στο 1ο session
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2011 Sebastian Vettel "έγραψε" τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί καθυστέρησαν την έναρξη των δοκιμών, όμως η εμφάνιση του ήλιου ανέβασε τη θερμοκρασία και τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα.
Από νωρίς ο S.Vettel κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό και έβαλε την Red Bull RB8 στην κορυφή. Από αυτούς που πίεσαν για να τον “προσπεράσουν” ήταν ο Nico Hulkenberg, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Ο πιλότος της Sahara Force India ήταν ο πρώτος που έπεσε κάτω από το 1:24”.
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Lewis Hamilton (McLaren). Ο Βρετανός συμμετείχε στο mini Grand Prix, που είχαν στήσει οι S.Vettel και N.Hulkenberg και έγραψε χρόνο μόλις 0,245” μακριά από το S.Vettel.
Την πρώτη τετράδα έκλεισε ο Daniel Ricciardo, που ήταν ο τελευταίος οδηγός που κινήθηκε στο 1:23”. O πιλότος της Toro Rosso χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα της Pirelli όταν οι S.Vettel, N.Hulkenberg και L.Hamilton “φορούσαν” τη μεσαία.
Τριάντα έξι γύρους οδήγησε ο Fernando Alonso με την Ferrari, στην οποία δοκίμασε εξαρτήματα στις αεροδυναμικές πτέρυγες.
Τέλος, ο Michael Schumacher ξεκίνησε τη δοκιμή (η πρώτη) της Mercedes W03 και ως το μεσημέρι ολοκλήρωσε 41 γύρους.
Οι Χρόνοι
1ος S.Vettel (Red Bull Racing) 1:23,343” 38 γύροι
2ος N.Hulkenberg (Force India) + 0,097” 47 γύροι
3ος L.Hamilton (McLaren) + 0,247” 45 γύροι
4ος D.Ricciardo (Toro Rosso) + 0,275” 45 γύροι
5ος F.Alonso (Ferrari) + 0,757” 37 γύροι
6ος M.Schumacher (Mercedes) + 0,807” 42 γύροι
7ος S.Perez (Sauber) + 0,876” 29 γύροι
8ος B.Senna (Williams) + 2,845” 56 γύροι
9ος R.Grosjean (Lotus) + 3,466” 7 γύροι
10ος H.Kovalainen (Caterham) + 4,194” 9 γύροι
auto.in.gr
- Γιατί θα αργήσει να μειωθεί η τιμή στη βενζίνη
- Ο Σερκί στήριξε τον Ντινιέ – Η απάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικού σε ερώτηση για το πέναλτι στον Γιαμάλ
- Γνωρίστηκαν στο Αγγλία – Αργεντινή το 1986. Τέσσερις δεκαετίες μετά επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος»
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο – Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί δύο νεαροί τον Μάιο
- Καβάλα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Εγνατία Οδό στην Ελευθερούπολη
- Τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας προτείνει ο Ζελένσκι για νέο πρωθυπουργό


