Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα οικονομικά προβλήματα ενισχύουν τον πατριωτισμό, είπε ο Αντ.Σαμαράς από την Κύπρο

Τα οικονομικά προβλήματα ενισχύουν τον πατριωτισμό, είπε ο Αντ.Σαμαράς από την Κύπρο

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, αλλά πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να ενισχύουν και όχι να αμβλύνουν τον πατριωτισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη και τις συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων στην Κύπρο. Αναφερόμενος στο θέμα του Κυπριακού, τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να είναι λειτουργική, βιώσιμη και να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των Ελληνοκύπριων.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, αλλά πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα πρέπει να ενισχύουν και όχι να αμβλύνουν τον πατριωτισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη και τις συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων στην Κύπρο.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, υπέδειξε ότι «η ανάγκη δημιουργίας εθνικής συμμαχίας περνάει τα στενά πολιτικά όρια και είναι σαφές ότι η συμμαχία αυτή οικοδομείται και στον χώρο της οικονομίας». Δηλαδή, σημείωσε, αποκτά η σχέση των δύο χωρών μας μεγάλη σημασία, όπως επίσης και στρατηγικό βάθος.

Χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό αυτό που σήμερα συμβαίνει με την ΑΟΖ της Κύπρου και αυτό, όπως σημείωσε, «που μπορεί να συμβεί με την ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο».

Επίσης, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αλλαγής ψυχολογίας -που ευχόμαστε όλοι να υπάρξει και για την ελληνική οικονομία- εάν η διαδικασία αυτή προχωρήσει με την ίδια επιτυχία, όπως έγινε στην Κύπρο.

Στις δηλώσεις του ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ανάληψη από την Κύπρο της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας ότι είναι γόνιμο το να δει κανείς την εμπλοκή της ίδιας της ΕΕ, ακόμη περισσότερο στο Κυπριακό.

Η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και δεν μπορεί να είναι λύση ετεροβαρής, παρατήρησε. «Χρειάζεται να είναι λειτουργική, βιώσιμη, με μία κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν.Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «ο φίλος πρόεδρος της ΝΔ» επέλεξε συμβολικά, σε μέρα, ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, να βρίσκεται στην Κύπρο «για να δώσει, αλλά και για να αντλήσει ελπίδα».

Ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε ότι στις συνομιλίες συζητήθηκαν τρόποι για συμβολή των δύο κομμάτων στην αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ελλάδα. Έχουμε συμφωνήσει, πρόσθεσε, ότι από κοινού θα δώσουμε τη μάχη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «αν συνεχιστούν οι απαράδεκτες πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα για το θέμα των δανειακών συμβάσεων».

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν και τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται στην περιοχή από τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα ενέργειας και τις στρατηγικές συμμαχίες που οικοδομούνται.

«Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να πορευθούν συντονισμένα στη διαμόρφωση αυτών των νέων δεδομένων και προοπτικών και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες συνεργασίας που διανοίγονται με το Ισραήλ, αλλά και άλλες χώρες της ανατολικής Μεσογείου» δήλωσε ο κ.Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι «μόνο μέσα από ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις τουρκικές απειλές και να μεταφράσουμε τις προοπτικές που δημιουργούνται σε ανάπτυξη, ευμάρεια και ειρήνη για τους λαούς της περιοχής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει εντός της ημέρας χωριστές συναντήσεις με την υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι τα θέματα ενέργειας, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ ‘Αντρο Κυπριανού και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024