
Διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με τους ιδιώτες πιστωτές για μεγαλύτερο «κούρεμα»
Σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για μεγαλύτερο «κούρεμα» βρίσκονται οι Έλληνες αξιωματούχοι και η τρόικα στις Βρυξέλλες, παράλληλα με τη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με πηγές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.
Σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για μεγαλύτερο «κούρεμα» βρίσκονται οι Έλληνες αξιωματούχοι και η τρόικα στις Βρυξέλλες, παράλληλα με τη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με πηγές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.
Η διαπραγμάτευση γίνεται στις Βρυξέλλες, την ώρα που συνεχίζεται η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το δεύτερο πακέτο στην Ελλάδα. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι περισσότεροι υπουργοί, προσερχόμενοι στο Eurogroup, είχαν εμφανιστεί αισιόδοξοι για την έκβαση της συνεδρίασης, αναφέροντας μεν πως τα περισσότερα στοιχεία για τη συμφωνία έχουν κλείσει, αλλά σημειώνοντας πως παραμένουν ανοικτές ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες -κυρίως όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους.
Στις διαβουλεύσεις στο περιθώριο του Eurogroup συμμετέχουν οι Ευ.Βενιζέλος και Γ.Ζανιάς και οι κεντρικοί διαπραγματευτές του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), δηλαδή οι Τσαρλς Νταλάρα, Ζαν Λεμιέρ και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γιόζεφ Άκερμαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
