Να παγώσει η ΕΕ τους λογαριασμούς των Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, προτείνει το SPD
Το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, πρότεινε ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Παράλληλα, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία, όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.
Το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, μέχρι αυτοί να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, πρότεινε ο πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η ΕΕ στο πάγωμα των λογαριασμών πλουσίων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν», διερωτάται ο κ. Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών υποστηρίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, από τη στιγμή που προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκάμπριελ τονίζει ότι το πρόγραμμα περικοπών που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η ζήτηση.
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης Μέρκελ, η οποία όπως τονίζει, δεν οδηγεί μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη σε μια βαθιά οικονομική κρίση.
Σημειώνεται, τέλος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό του ARD, το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της συνέχισης της βοήθειας των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει εκφράζει το 43%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί με θύματα σε τέμενος στο Σαν Ντιέγκο
- Ολυμπιακός: Κατέκτησε το 67ο πρωτάθλημα Γενικής στην κολύμβηση και 61ο Ανδρών
- Μάικλ Τζάκσον: Eισπράξεις ρεκόρ για το Michael παρά τις αντιδράσεις – «Εξαγνισμός ενός Τέρατος»
- Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
- Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
- Θα συσταθεί στις ΗΠΑ ταμείο 1,8 δισ δολαρίων που θα αποζημιώνει όσους «διώχθηκαν άδικα» όπως ο Τραμπ

