Οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου
Την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης και οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την Τετάρτη. Πρότεινε να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς έξι υπουργοί -που θα είναι αποφασιμένοι να μην κατέβουν στις επόμενες εκλογές- να προωθήσουν όλα τα μέτρα έως τον Ιούνιο και η Βουλή να ελέγχει την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος ανά 15 ημέρες.
Την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης και οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την Τετάρτη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Διαμαντοπούλου επέκρινε το γεγονός ότι από την επομένη της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο και το PSI «άρχισε η προεκλογική περίοδος».
«Από σήμερα έως τον Ιούνιο έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά που αν δεν γίνουν με δική μας ευθύνη, δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε «αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τώρα θα γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50».
Η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς έξι υπουργοί -που θα είναι αποφασιμένοι να μην κατέβουν στις επόμενες εκλογές- να προωθήσουν όλα τα μέτρα έως τον Ιούνιο και η Βουλή να ελέγχει την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος ανά 15 ημέρες.
Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις -όπως η έκδοση ευρωομολόγων- και δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει εκτός αυτών των εξελίξεων που θα είναι θετικές και για τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442