Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την εκτεταμένη χρήση χημικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την εκτεταμένη χρήση χημικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων πολιτών ζητά το Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Την παρέμβαση εισαγγελέα «για την προστασία της Δημόσιας υγείας από την ρίψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων πολιτών» ζητά το Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η Ομάδα Αμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του Συλλόγου έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αυτών των ουσιών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, καταγγέλλει ότι «υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων».

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό» τονίζει ο κ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή διαδήλωση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς.

Ο ΙΣΑ «προειδοποιεί για μία ακόμα φορά την Πολιτεία και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος, στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, για τη δημόσια υγεία. Η όποια μορφή καταστολής, θα πρέπει να γίνεται μέσα από ασφαλείς διαδικασίες που ακολουθούνται σε άλλα κράτη και δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024