Αναστέλλει τις μειώσεις μισθών η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας
Στην αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου με την οποία προχωρούσε σε περικοπή όλων των μισθολογικών προσαυξήσεων που είχαν καθιερωθεί από Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προχώρησε η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, αποφασίζοντας την παράταση της προθεσμίας των διαβουλεύσεων με τους εργαζομένους για νέα σύμβαση εργασίας έως τις 17/2. Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Στην αναστολή εφαρμογής της εγκυκλίου με την οποία προχωρούσε σε περικοπή όλων των μισθολογικών προσαυξήσεων που είχαν καθιερωθεί από Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας προχώρησε η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, αποφασίζοντας «σε ένδειξη καλής θέλησης» την παράταση της προθεσμίας των διαβουλεύσεων με τους εργαζομένους για νέα σύμβαση εργασίας έως τις 17/2.
Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση κάλεσε το Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που αυτές διακόπηκαν μετά τη μονομερή κίνησή της και με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ Συλλόγου-Διοίκησης.
Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, η απεργία της 10ης και 13ης Φεβρουαρίου σημείωσε επιτυχία και έτσι το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε την αναστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Από την πλευρά της διοικήσεως της τράπεζας ανακοινώνεται ότι «η Eμπορική Τράπεζα ενημερώνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης, παρατείνει την προθεσμία των διαβουλεύσεων με το Σύλλογο των Εργαζομένων έως την 17.02.2012, προκειμένου να περαιωθεί καλόπιστα και εποικοδομητικά ο διάλογος που ξεκίνησε προ επτά μηνών και να καταρτιστεί νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αντικειμενικά να καλύπτει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών. Ως εκ τούτου αναστέλλεται η εφαρμογή της από 8.02.2012 ανακοίνωσης της Διοίκησης, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος στις 17.02.2012».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Εξετάζει πλέον πιο σοβαρά την επανέναρξη πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν, λέει το CNN
- Καμπανάκι επιστημόνων: Φόβοι για μια «ιδιαίτερα δύσκολη» χρονιά όσον αφορά τις πυρκαγιές
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/5): Δράση με τα play out της Super League
- Ηράκλειο: Απολογείται ο 30χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 28χρονης συζύγου του
- Οι Beatles επιστρέφουν στο 3 Savile Row: Το κτίριο της τελευταίας τους συναυλίας γίνεται μουσείο
- Γεωργιάδης: Ανήρτησε τη φωτογραφία που παραποίησαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον ίδιο
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
































![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442