Πρόγραμμα επανακατάρτισης 1.500 ανέργων
Πρόγραμμα για άνεργους και επαπειλούμενους άνεργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική συμβουλευτική, κατάρτιση και επανακατάρτιση τουλάχιστον 1.500 ανέργων και επαπειλούμενων ανέργων που προέρχονται από κλάδους της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά και πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να διοχετευτούν σε παραπλήσιους – εναλλακτικούς κλάδους και ειδικότητες με θετικές προοπτικές ζήτησης και ανάπτυξης.
Πρόγραμμα για άνεργους και επαπειλούμενους άνεργους των βιομηχανικών κλάδων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, δημοσιοποιήθηκε πρόσκληση από την Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων».
Το συνολικό ποσό της πρόσκλησης ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η υποβολή προτάσεων από τα Επιμελητήρια πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/03/2012.
Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική συμβουλευτική, κατάρτιση και επανακατάρτιση τουλάχιστον 1.500 ανέργων και επαπειλούμενων ανέργων που προέρχονται από κλάδους της ευρύτερης βιομηχανικής περιοχής του Πειραιά και πλήττονται από την ανεργία, προκειμένου να διοχετευτούν σε παραπλήσιους – εναλλακτικούς κλάδους και ειδικότητες με θετικές προοπτικές ζήτησης και ανάπτυξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς – Διαμαρτυρία των κατοίκων
- Ατύχημα στον Άραξο – Στο νοσοκομείο τρεις δημοσιογράφοι μετά από πτώση σκάλας σε τελετή
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας

