Παρότι ο Αυστραλός καθυστέρησε να βγει στην πίστα της Jerez όπου πραγματοποιούνται οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Formula 1, έκλεισε την ημέρα έχοντας στο ενεργητικό του τον 4ο καλύτερο χρόνο.

«Ήταν μία καλή ημέρα. Ένιωσα αμέσως άνετα πίσω από το τιμόνι. Είναι ακόμα νωρίς αλλά μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά. Χθες το πρωί καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας διότι περιμέναμε ένα εξάρτημα που άργησε να φτάσει λόγω της ομίχλης στο αεροδρόμιο της πόλης. Καλύψαμε όμως το χαμένο έδαφος, συμπλήρωσα 54 γύρους και στοχεύουμε σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις», δήλωσε ο Αυστραλός.

O υπεύθυνος των μηχανικών Ian Morgan, τόνισε πως η καθυστέρηση δεν επηρέασε το πρόγραμμα της ημέρας.

«Μπορεί λόγω αυτής της καθυστέρησης να μη βγήκαμε στην πίστα πριν το μεσημέρι αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι. Το πρωί είχε άλλωστε πολύ κρύο και την πρώτη μιάμιση ώρα θεωρώ πως οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές. Χάσαμε λοιπόν ουσιαστικά μία περίπου ώρα. Όταν όμως ο Mark (Webber) βγήκε στην πίστα, όλα κύλησαν ομαλά και δεν είχαμε αναπάντεχα προβλήματα. Δουλέψαμε πολύ στον προσομοιωτή και σήμερα επιβεβαιώσαμε όλα τα στοιχεία που είχαμε συλλέξει από εκεί. Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο και είμαστε πολύ χαρούμενοι από το πώς εξελίχθηκε η ημέρα. Θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με την αξιολόγηση των ελαστικών», σχολίασε ο Βρετανός τεχνικός.

auto.in.gr