Το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί κατά κάθε χώρας η επικράτεια της οποίας θα χρησιμοποιηθεί σε μία στρατιωτική επίθεση εναντίον του προειδοποίησε υψηλόβαθμος στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορεία Fars, ο Χοσείν Σαλάμι, υπαρχηγός των Φρουρών είπε ότι «κάθε σημείο που θα χρησιμοποιηθεί για εχθρικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, θα υποστεί αντίποινα από τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι η απάντηση του σε ένα στρατιωτικό χτύπημα θα είναι οδυνηρή για όποιον το τολμήσει.

Μετά τις απειλές του Ιράν για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από όπου διακινείται μεγάλο μέρος του πετρελαίου που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο, η ένταση στην περιοχή έχει ανέβει κατακόρυφα.

Οι ΗΠΑ έχουν μετακινήσει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή ενώ και το Ισραήλ, σύμφωνα τουλάχιστον με Αμερικανούς αξιωματούχους, είναι έτοιμο να προχωρήσει μονομερώς σε στρατιωτική επέμβαση για να αποτρέψει τη δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη.

* Το Σαββατοκύριακο ο στρατός ξηράς του Ιράν πραγματοποίησε μικρής κλίμακας ασκήσεις στα νότιο τμήμα της χώρας, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press