Ανατροπή με πέναλτι στο Λονδίνο, αγάλι αγάλι από τη Σενεγάλη η Νιούκαστλ
Ηρωική ανατροπή πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σταμφορντ Μπριτζ» όπου είχε βρεθεί να χάνει 3-0 από την Τσέλσι και έφυγε τελικά με την ισοπαλία 3-3, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη εάν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της. Στην πρώτη πεντάδα της Premier League ανέβηκε η Νιούκαστλ βλέποντας το όνειρο του Champions League να έρχεται πιο κοντά από ποτέ. Οι «ανθρακωρύχοι» πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς, καθώς επικράτησαν 2-1 της Άστον Βίλα που παραμένει στους 28 βαθμούς με την τρίτη ήττα της στους τελευταίους πέντε αγώνες της.
Ηρωική ανατροπή πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σταμφορντ Μπριτζ» όπου είχε βρεθεί να χάνει 3-0 από την Τσέλσι και έφυγε τελικά με την ισοπαλία 3-3, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη εάν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της.
Οι «μπλε» έχουν να διαμαρτύρονται για τα δύο πέναλτι που έδωσε ο Χάουαρντ Γουέμπ, με τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γουέιν Ρούνι σκοράροντας στο 58′ και το 69′ μειώνοντας σε 3-2.
Η Τσέλσι είχε ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Τζόνι Έβανς στο 36′, ο Χουάν Μανουέλ Μάτα έκανε το 2-0 και το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Νταβίντ Λουίζ στο 50′. Το τελικό 3-3 έγινε στο 84′ από τον Ερνάντες.
Αγάλι αγάλι με γκολ από τη Σενεγάλη
Στην πρώτη πεντάδα της Premier League ανέβηκε η Νιούκαστλ βλέποντας το όνειρο του Champions League να έρχεται πιο κοντά από ποτέ. Οι «ανθρακωρύχοι» πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς, καθώς επικράτησαν 2-1 της Άστον Βίλα που παραμένει στους 28 βαθμούς με την τρίτη ήττα της στους τελευταίους πέντε αγώνες της.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 30′ με τον Σενεγαλέζο Ντεμπά Μπα, αλλά οι για τους «χωριάτες» απάντησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ρόμπι Κιν, οποίος έφερε το ματς στα ίσα.
Η Νιούκαστλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με γκολ του επίσης Σενεγαλέζου Παπίς Σισέ στο 70′ πήρε ξανά το προβάδισμα και τελικά τους τρεις βαθμούς, αφού τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/2
Άρσεναλ-Μπλάκμπερν 7-1
(2′, 38′, 62′ Φαν Πέρσι, 40′, 54′ Τσαμπερλέιν, 51′ Αρτέτα, +90′ Ανρί – 32′ Πέντερσεν
Νόριτς-Μπόλτον 2-0
(70′ Σούρμαν, 85′ Πίλκινγκτον)
Κ.Π.Ρ.-Γουλβς 1-2
(16′ Ζαμόρα – 46′ Τζάρβις, 71′ Ντόιλ)
Στόουκ-Σάντερλαντ 0-1
(60′ ΜακΚλιν)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι 1-2
(54′ Φορτουνέ – 55′ Σίγκουρτσον, 59′ Γκράχαμ)
Γουϊγκαν-Έβερτον 1-1
(76′ αυτ. Νέβιλ – 83′ Ανιχέμπε)
Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 3-0
(10′ πεν. Αγουέρο, 29′ αυτ. Μπερντ, 72′ Τζέκο)
Κυριακή 5/2
Νιούκαστλ – Άστον Βίλα 2-1
(30’ Ντεμπά Μπα, 70’ Σισέ – 45’ Ρόμπι Κιν)
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (35′ αυτ. Έβανς, 46′ Μάτα, 51′ Νταβίντ Λουίζ – 58′ πέν. και 69′ πέν. Ρούνι, 84′ Χαβιέρ Ερνάντες)
Δευτέρα 5/2
Λίβερπουλ – Τότεναμ (22:00)
Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 57 (+44)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 55 (+35)
3. Tότεναμ 49
4. Τσέλσι 43
5. Νιούκαστλ 42
6. Άρσεναλ 40
7. Λίβερπουλ 38
8. Σάντερλαντ 33
9. Νόριτς 32
10. Στόουκ 30
11. Έβερτον 30
12. Σουόνσι 30
13. Άστον Βίλα 28
14. Φούλαμ 27
15. Γουέστ Μπρομ 26
16. ΚΠΡ 21
17. Γουλβς 21
18. Μπόλτον 20
19. Μπλάκμπερν 18
20. Γουίγκαν 16
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο


