Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιόνι, φονικό κρύο και προβλημάτων συνέχεια στην Ευρώπη

Χιόνι, φονικό κρύο και προβλημάτων συνέχεια στην Ευρώπη

Σε κλοιό πολικών θερμοκρασιών παραμένει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με το χιόνι να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις -με ακυρώσεις ακόμη και αεροπορικών δρομολογίων στη Βρετανία, τη Γερμανία να μετρά την υψηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία στους μείον έξι βαθμούς και τη Ρώμη να ντύνεται στο πιο έντονο λευκό της για 2,5 δεκαετίες. Το κρύο έχει αποδειχθεί φονικό σε αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, με την Ουκρανία να μετρά ήδη 122 νεκρούς από το ψύχος και τη Σερβία να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αδιάλειπτη χιονόπτωση των τελευταίων δύο ημερών.

Σε κλοιό πολικών θερμοκρασιών παραμένει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, με το χιόνι να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις -με ακυρώσεις ακόμη και αεροπορικών δρομολογίων στη Βρετανία, τη Γερμανία να μετρά την υψηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία στους μείον έξι βαθμούς και τη Ρώμη να ντύνεται στο πιο έντονο λευκό της για δυόμισι δεκαετίες.

Το κρύο έχει αποδειχθεί φονικό σε αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, με την Ουκρανία να μετρά ήδη 122 νεκρούς από το ψύχος και τη Σερβία να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αδιάλειπτη χιονόπτωση των τελευταίων δύο ημερών.Στη Βρετανία, το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως θα ακυρωθεί περίπου μία στις τρεις πτήσεις την Κυριακή, καθώς το χιόνι και ο παγέτος προβλέπεται να συνεχιστούν στη Βρετανία και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι αρκτικές θερμοκρασίες συνεχίζονται επίσης και στη Γερμανία, με το υδράργυρο να βυθίζεται κατά της νύχτας σε αρκετές περιοχές ακόμη και κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ προς το Σάββατο, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, θερμότερη περιοχή της Γερμανίας ήταν το νησί Χέλγκολαντ στη Βόρεια Θάλασσα με μείον 6 βαθμούς.

Χειμερινό το σκηνικό και στη Ρώμη, στην οποία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες η εντονότερη χιονόπτωση από το 1986 και τα οχήματα κινούνται στους κεντρικούς δρόμους με αλυσίδες, με προβλήματα να καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Πλοίο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια παρασύρθηκε στην αποβάθρα την ώρα της αναχώρησης εξαιτίας του ισχυρού ανέμου.

Στην Ουκρανία, τις τελευταίες ώρες προστέθηκαν άλλοι 24 άνθρωποι στη λίστα των θυμάτων του ψύχους -ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών εξαιτίας της κακοκαιρίας στους 122. Οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί στο δρόμο ενώ οι σταθμοί του μετρό στο Κίεβο, όπου το χιόνι συνεχίζεται και η θερμοκρασία βρίσκεται στους -20 βαθμούς, έχουν γίνει καταφύγια για τους άστεγους.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Πολωνία, όπου τουλάχιστον 45 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας -και πάλι κυρίως άστεγοι που είτε υπέκυψαν στην υποθερμία είτε δηλητηριάστηκαν εισπνέοντας μονοξίδειο του άνθρακα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν καίγοντας σκουπίδια.

Μεγάλα τα προβλήματα και στη «γειτονιά» μας. Στη Σερβία έχει κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αδιάλειπτης χιονόπτωσης των τελευταίων δύο ημερών, με αρκετές πόλεις και χωριά να έχουν αποκλειστεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και το Σαράγεβο: Στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βοσνίας το χιόνι φτάνει περίπου το ένα μέτρο, ενώ σχεδόν 30 άνθρωποι αποκλείστηκαν την προηγούμενη νύχτα σε τούνελ νότια της πόλης.

Χαμηλές οι θερμοκρασίες και προβλήματα από τη χιονόπτωση και στο Μαυροβούνιο: Περίπου 60 άτομα παγιδεύτηκαν σε τούνελ στα δυτικά της χώρς, όταν χιονοστιβάβα απέκλεισε την είσοδο και την έξοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024