Το κλαμπ των «ΑΑΑ» της Ευρωζώνης συναντάται στο Βερολίνο χωρίς τη Γαλλία
Οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση («ΑΑΑ»), δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βερολίνο, όπου και θα καθορισθεί η στάση που θα τηρήσουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Από τη συνάντηση θα λείπει ο Γάλλος ομόλογός τους, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχασε πρόσφατα το τριπλό Α.
Οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση («ΑΑΑ»), δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βερολίνο, όπου και θα καθορισθεί η στάση που θα τηρήσουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Από τη συνάντηση θα λείπει ο Γάλλος ομόλογός τους, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχασε πρόσφατα το τριπλό Α.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και ασκεί πίεση στη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας -δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης- στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ύψος του δανείου στην Ελλάδα πρέπει να υπερβεί τα 130 δις. ευρώ, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία στην Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σακελλαρίδης – Νέα Αριστερά: Έκτακτο συνέδριο τον Οκτώβριο, θα είμαστε παρόντες στις εκλογές
- Χαμός από 100.000 Νορβηγούς στο Όσλο: Υποδοχή ηρώων στην Εθνική μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ (vids)
- Για νέα μαζική εγκατάλειψη σκύλων στο κέντρο της Τρίπολης κάνει λόγο ο Δήμος Τρίπολης
- Ανασφάλιστα και με λιγοστούς ελέγχους τα εργοστάσια που καίγονται – Ποιος αναλαμβάνει την περιβαλλοντική ευθύνη;
- ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]
- Η εκρηκτική Σάσα Μπάστα για αγορές εσωρούχων στη Μύκονο
- Σαλμονέλα στη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των ύποπτων κοτόπουλων
- Γαλλία – Ισπανία: Ευρωπαϊκή «τιτανομαχία» για μια θέση στον τελικό του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)












![ΗΠΑ: Πέταξε μολότοφ σε άνδρα με αναπηρικό αμαξίδιο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-214-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442