Στη βάση Ράμσταϊν το κέντρο της ΝΑΤΟϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας
Το κέντρο διοίκησης της αντιπυραυλικής ασπίδας που θα αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα είναι στη Γερμανία, ανέφερε διπλωμάτης στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Όπως διευκρίνισε το κέντρο διοίκησης θα εγκατασταθεί στη βάση του ΝΑΤΟ στο Ράμσταϊν.
Το κέντρο διοίκησης της αντιπυραυλικής ασπίδας που θα αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα είναι στη Γερμανία, ανέφερε διπλωμάτης στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Όπως διευκρίνισε το κέντρο διοίκησης θα εγκατασταθεί στη βάση του ΝΑΤΟ στο Ράμσταϊν.
Η Γερμανία αναμένεται ότι θα επηρεαστεί πολύ από την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη στη διάρκεια των επομένων ετών.
Η ασπίδα σχεδιάζεται ώστε να είναι σε θέση να αποτρέπει επιθέσεις από χώρες όπως το Ιράν ή η Βόρειος Κορέα.
Πάντως η Ρωσία έχει εκφράσει τη σφοδρότατη διαφωνία της για την ασπίδα και ανακοινώνει ότι θα ενισχύσει τα αντιπυραυλικά της μέτρα μιλώντας για απειλή εναντίον της.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία εκτιμά ότι τα έργα στο Ραμστάιν θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια και η ασπίδα θα λειτουργήσει το 2020 με πυραυλικές εγκαταστάσεις στην Πολωνία και την Ρουμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Drone – show στην Αυστραλία ακυρώθηκε όταν άρχισαν να πέφτουν τα drone από τον ουρανό [βίντεο]
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο


