Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και άλλοι πολιτικοί στη Γερμανία φέρονται να δωροδοκήθηκαν από επιχειρηματίες

Και άλλοι πολιτικοί στη Γερμανία φέρονται να δωροδοκήθηκαν από επιχειρηματίες

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της παράνομης αποδοχής δώρων από Γερμανούς πολιτικούς καθώς ένας νυν και ένας πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορούνται για αποδοχή δώρων. Η αρχή είχε γίνει με τον πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ ο οποίος έλαβε χαμηλότοκα δάνεια από φίλους του και οι νέες αποκαλύψεις αφορούν τον Τζεμ Οζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων και τον Κουρτ Μπεκ, πρωθυπουργό της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της παράνομης αποδοχής δώρων από Γερμανούς πολιτικούς καθώς ένας νυν και ένας πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγορούνται για αποδοχή δώρων.

Η αρχή είχε γίνει με τον πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ ο οποίος έλαβε χαμηλότοκα δάνεια από φίλους του. Οι διωκτικές Αρχές τονίζουν πως δεν έχουν διαπιστώσει κάποια νομική παράβαση στις πράξεις του προέδρου πάντως έχουν διατάξει έρευνες εναντίον ενός διοργανωτή εκδηλώσεων, του Μάνφρεντ Σμιντ, ο οποίος είχε προσφέρει δωρεάν διακοπές σε πρώην συνεργάτη του προέδρου.

Σε δηλώσεις του σε εφημερίδα του Βερολίνου ο Τζεμ Οζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, ανέφερε πως ο Σμιντ του είχε προσφέρει ένα εισιτήριο για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην Βαρκελώνη το 2011.

Ο Οζντεμίρ υποστηρίζει ακόμη ότι πλήρωσε το εισιτήριο στον Σμιντ, αλλά ότι αγνοούσε πως η πραγματική του τιμή ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο του είχε ζητήσει ο διοργανωτής.

Ο Κουρτ Μπεκ, πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου του πως είχε αποδεχθεί από τον Σμιντ μία πτήση αξίας 4.000 ευρώ με ιδιωτικό αεροσκάφος το 2008, όταν ήταν ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Οι αποκαλύψεις για ανάμειξη πολιτικών της αντιπολίτευσης σε ύποπτες δοσοληψίες με επιχειρηματίες διευρύνουν τη διαμάχη για τη διαφθορά που έχει ξεσπάσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ήλθε στο φως η υπόθεση Βουλφ.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ Πέτερ Άλτμαγερ χαρακτήρισε υποκριτικές τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει ο Μπεκ εναντίον του προέδρου.

Ο Σμιντ διατηρεί γραφείο που οργανώνει εκδηλώσεις, το οποίο τιμούν πλείστοι πολιτικοί και με πολλούς επιχειρηματίες να πληρώνουν τους λογαριασμούς. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Βουλφ Όλαφ Γκλάεζεκερ αποτελεί αντικείμενο ερευνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024