
Αύξηση των διημερευόντων φαρμακείων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής
Αύξηση των διημερευόντων φαρμακείων από 1 Φεβρουαρίου 2012 στο σύνολο του νομού Αττικής αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, διαισθανόμενος τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για άμεση εξεύρεση των φαρμάκων τους κατά τις ώρες εφημεριών και διανυκτερεύσεων.
Με απόφαση του συλλόγου, οι διημερεύσεις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής είχαν ήδη αυξηθεί από την 1 Ιανουαρίου 2012, με αποτέλεσμα των τριπλασιασμό των εφημεριών συγκριτικά με αυτές του 2011.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΦΣΑ, «η αύξηση των εφημεριών αυτών έγινε με αποκλειστικό κίνητρο το δημόσιο συμφέρον, εφαρμόζοντας τη λογική της αύξησης των εφημερευόντων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, εν αντιθέσει με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο επιμένει στην αύξηση εφημεριών επί εθελοντικής βάσης σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές τις Αττικής, που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον για τα φαρμακεία.
Πιστεύουμε ότι είναι προφανώς προτιμότερο να εφημερεύουν εκ περιτροπής 500 φαρμακεία σε όλη την Αττική, καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του λεκανοπεδίου, παρά να εφημερεύουν 57 φαρμακεία σε συγκεκριμένες περιοχές, που το μόνο κίνητρό τους είναι το προσωπικό τους συμφέρον.»
Και μέσω της επιστολή τους διαμηνύουν ότι «αν το Υπουργείο Υγείας επιμείνει στην απόφαση να «εξυπηρετήσει» συγκεκριμένα φαρμακεία της Αττικής, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, θα σταματήσει να υποχρεώνει τα μέλη του να παραμένουν ανοιχτά, όταν ελάχιστοι συνάδελφοι θα δρουν πειρατικά με τις ευλογίες του Υπουργείου.»
health.in.gr
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Γαλλία: Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στο Παρίσι
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
