Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός μετανάστης στον ποταμό Έβρο λόγω του ψύχους

Νεκρός μετανάστης στον ποταμό Έβρο λόγω του ψύχους

Την τελευταία του πνοή άφησε λόγω ψύχους ένας μετανάστης από την Παλαιστίνη στον Έβρο. Ο άτυχος άνδρας μαζί με 14 ακόμη παράνομους μετανάστες είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού τους εντόπισαν στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού και οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή ενός 55χρονου βαρκάρη. Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό εννιάχρονου κοριτσιού και του παππού του στην ίδια περιοχή.

Την τελευταία του πνοή άφησε λόγω ψύχους ένας μετανάστης από την Παλαιστίνη στον Έβρο.

Ο άτυχος άνδρας μαζί με 14 ακόμη παράνομους μετανάστες είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης τους εντόπισαν στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού και οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή ενός 55χρονου βαρκάρη.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους προσεγγίσουν με ξύλινη βάρκα και απεγκλώβισαν τους 15 μη παράνομους μετανάστες. Από τους διασωθέντες επτά είναι υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις υπήκοοι Παλαιστίνης, τρεις υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.

Ο ένας από τους τρεις Παλαιστίνιους, μετά τον απεγκλωβισμό, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Φερών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Άκαρπες οι έρευνες για 9χρονο κορίτσι και τον παππού του

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του εννιάχρονου κοριτσιού και του 55χρονου παππού του, οι οποίοι αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας, η βάρκα τους ανετράπη στα παγωμένα νερά του Έβρου.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στην παρέμβρια περιοχή Ορεστιάδας, τόσο από ξηράς όσο και με πλωτά μέσα. Τις έρευνες δυσχεραίνουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς ο υδράργυρος έχει πέσει στους – 8 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, καλά είναι στην υγεία τους, άλλοι εννέα παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν στην ίδια βάρκα και περισυνελλέγησαν από τους Αστυνομικούς. Οι οκτώ διακομίσθηκαν με προβλήματα υποθερμίας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ ένα 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι υγειές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024