Νέος σεισμός μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, καθησυχαστικοί οι επιστήμονες
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, η οποία έγινε αισθητή στην Κρήτη και ιδιαιτέρα στο Ηράκλειο. Η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 46 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες.
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:33 τα ξημερώματα, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, η οποία έγινε αισθητή στην Κρήτη και ιδιαιτέρα στο Ηράκλειο.
Η δόνηση, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση σεισμολογικών Ινστιτούτων, ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών, ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε 46 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι πρόκειται για μετασεισμό, μετά τη δόνηση των 5,3 βαθμών, την Πέμπτη.
Επίσης, υποστήριξε πως ο σεισμός δεν σχετίζεται με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Το ενδεχόμενο να σχετίζεται ο σεισμός με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου απέκλεισε και ο ηφαιστειολόγος και δόκτωρ ερευνητής του ΙΓΜΕ Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σαντορίνη.
Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο κ. Βουγιουκαλάκης είπε ότι «το ηφαίστειο βρίσκεται σε κατάσταση ‘ελαφράς ανησυχίας’», αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Παρακολουθούμε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Είναι συνηθισμένη αυτή η κατάσταση σε ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442