
«Άκαιρη και άδικη» η απόρριψη της διάταξης για τους φαρμακοποιούς, λέει ο Ηλ.Μόσιαλος
«Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες είναι τουλάχιστον άκαιρο και κοινωνικά άδικο κάποιοι να αρνούνται να δεχθούν και την παραμικρή μετατροπή στα 'κεκτημένα' τους» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με την απόρριψη του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.
Ο κ. Μόσιαλος χαρακτηρίζει το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου «δευτερεύον σε σχέση με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που έχουν γίνει, χωρίς να υπάρξει ανάλογη αντίδραση».
Ειδικότερα ο κ. Μόσιαλος αναφέρει πως «η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας και στην αγορά φαρμάκων, τα οποία είναι δημόσια αγαθά, θα πρέπει να καθορίζει τη στάση μας έναντί τους. Ο στόχος κάθε κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να έχει προοδευτικό χαρακτήρα, είναι να παρεμβαίνει με βάση τη διευκόλυνση των πολιτών. Η επέκταση της λειτουργίας του ωραρίου των φαρμακείων κάνει πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών».
»Δυστυχώς όμως σε μια εποχή που η πλειοψηφία των πολιτών υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες είναι τουλάχιστον άκαιρο και κοινωνικά άδικο κάποιοι να αρνούνται να δεχθούν και την παραμικρή μετατροπή στα ‘κεκτημένα τους. Όταν μάλιστα μιλούμε για ένα επάγγελμα, το οποίο κατ΄ουσία εξακολουθεί να είναι κλειστό, με εγγυημένο ποσοστό κέρδους, τότε η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Είναι καιρός πλέον το πολιτικό σύστημα, αλλά και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί να προχωρήσουν σε πολιτικές εκσυγχρονισμού του τρόπου παροχής των υπηρεσιών στο συγκεκριμένο τομέα».
Ο κ. Μόσιαλος κάνει λόγο για ανάγκη αναπροσανατολισμού της προσφοράς του φαρμακοποιού ώστε να είναι «φαρμακοποιός σύμβουλος και όχι ο φαρμακοποιός πωλητής». Ο σύγχρονος εκπαιδευμένος φαρμακοποιός θα μπορούσε να συμβάλλει στην ορθολογικότερη διαχείριση του συστήματος ασκώντας έλεγχο της καλής χρήσης των φαρμάκων, έλεγχο της καταλληλότητας της συνταγογράφησης και έλεγχο της συμμόρφωσης των ασθενών ως προς την φαρμακευτική τους αγωγή» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων

